Уже скоро - ЄС нарешті знайшов спосіб обіграти Путіна та помститися за Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Уже скоро - ЄС нарешті знайшов спосіб обіграти Путіна та помститися за Україну

Уже скоро - ЄС нарешті знайшов спосіб обіграти Путіна та помститися за Україну
Джерело:  online.ua

Санкційна війна влади Європейського Союзу та команди очільника Кремля Володимира Путіна набирає обертів. 24 вересня офіційно стало відомо, що члени ЄС уже скоро схвалять введення санкцій проти осіб і компаній, причетних до будівництва Керченського мосту. Варто звернути увагу на те, що це рішення раніше постійно блокувалося Кіпром. Не можна також не згадати про те, що ще у 2018 році Євросоюз офіційно запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Цю інформацію підтвердив в соціальних мережах відомий журналіст Рікард Джозвяк.

"Санкції ЄС щодо Білорусі все ще заблоковані, але, принаймні, є певний прогрес, оскільки санкції щодо осіб, відповідальних за будівництво Керченського мосту, і тих, хто несе відповідальність за кібератаки на Бундестаг в 2015 році, будуть схвалені в найближчі тижні", - наголосив журналіст.

Не можна також не згадати про те, що 23 вересня команда російського глави Володимира Путіна несподівано для всіх ухвалила рішення про розширення списку представників ЄС, яким заборонений в’їзд на територію РФ. Також в Міністерстві закордонних справ Росії традиційно поскаржилися, що члени Європейського Союзу ігнорують їхні пропозиції вести предметний діалог на основі фактів і як і раніше вибирають мову санкцій.

"У відповідь на дії Європейського Союзу російською стороною прийнято рішення про розширення списку представників країн-членів та інститутів ЄС, яким заборонений в’їзд на територію Російської Федерації. Число фігурантів російського списку доведено до паритетного з наявним списком Євросоюзу" — заявили 23 вересня російські дипломати.

Також офіційна Москва попередила, що залишає за собою право на вжиття подальших заходів, якщо влада ЄС піде шляхом нарощування санкційного тиску.

"У разі продовження Євросоюзом конфронтаційної лінії залишаємо за собою право на застосування відповідних заходів", — додали в МЗС РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський вперше публічно відповів на погрози влади ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?