Серйозні ризики – Зеленський попередив ЄС про плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Серйозні ризики – Зеленський попередив ЄС про плани Путіна

Серйозні ризики – Зеленський попередив ЄС про плани Путіна
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський під час відвідування Словаччини торкнувся питання російського газогону "Північний потік-2". Під час переговорів на найвищому рівні виявилося, що Київ та Братислава зі спільного куту бачать будівництво цього проєкту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

У четвер, 24 вересня, Зеленський зустрівся зі своєю словацькою колегою Зузаною Чапутовою. За підсумками переговорів вони виступили на спільній пресконференції.

"Приємно, що у нас спільне бачення щодо енергетичної безпеки Європи і є згода в тому, що такі проєкти, як "Північний потік – 2", несуть серйозні майбутні ризики для ЄС та його єдності", - додав український державний лідер.

Також Зеленський звернув увагу на ключову роль Словаччини у реверсному постачанню газу до України, Київ це надзвичайно цінує.

Нагадаємо, "Північний потік - 2" будується у Балтійському морі упродовж кількох років. Головним його лобістом у Євросоюзі виступає Німеччина та ще кілька країн, інші держави-сусіди чи навіть Сполучені Штати закликають припинити будівництво, оскільки російський газ закріпить залежність регіону від цього ресурсу.

У 2019 році сталося два неприємні для Москви інциденти — затягнувся розгляд дозволу на будівництво останньої ланки "Потоку" біля Данії, а пізніше США пригрозила санкціями іноземним компаніям, причетним до реалізації.

Це фактично заморозило проєкт. Станом на вересень німецький уряд сам отримав нові сумніви щодо угоди через отруєння в Росії відомого опозиційного політика Олексія Навального.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Німеччини поки остаточно не вирішила подальшу долю російського газопроводу"Північний потік-2", який опинився під загрозою блокування. Утім, через жорстку позицію США асоціація міжнародних страховиків судновласників відмовилася надавати страховку для судів, пущених у дію в будівництві трубопроводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?