У Зеленського почали вибачатися перед українцями за скандальну заяву щодо Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського почали вибачатися перед українцями за скандальну заяву щодо Донбасу

У Зеленського почали вибачатися перед українцями за скандальну заяву щодо Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Член команди Володимира Зеленського та перший заступник очільника української делегації у мінській ТКГ Вітольд Фокінви почав вибачатися перед українцями за скандальну заяву, яка пролунала в його нещодавньому інтерв’ю, коли політик неочікувано для всіх використав термін "повстанці" щодо бойовиків на Донбасі. Окрім того, він визнав, що такий вираз є недоречним. Коментуючи свою заяву, Фокін наголосив, що слово "повстанці" також, ймовірно, в 2015 році під час виступу в Цюріхському університеті вживав і колишній український лідер Петро Порошенко. Також він додав, що правильно було б сказати "бойовики". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я щиро прошу вибачення у всіх, кого зачепили мої слова. Як патріот України і, як один з перших керівників відродженої української держави, я щиро бажаю та зроблю все для того, щоб в Україні повернувся мир, щоб не гинули наші військові, мирні громадяни", - підкреслив член команди Володимира Зеленського.

Окрім того, Вітольд Фокін звернув увагу українців на те, що саме такою він бачить свою роль в українській делегації в Тристоронньої контактній групі. Політик зізнався, що йому дійсно шкода, що його застереження викликали такий значний резонанс в суспільстві.

"Хочу запевнити всіх, що зусилля, які ми з колегами докладаємо для досягнення нашої з вами спільної мети – відновлення суверенітету України та територіальної цілісності нашої держави в міжнародно-визнаних кордонах. І це має незрівнянно більше значення, ніж невдало вжите слово", – наголосив Вітольд Фокін.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Фокін здивував українців новою несподіваною заявою — політик запропонував, що у постанові про місцеві вибори потрібно було прописати конкретну дату про день голосування у прифронтовій зоні на Донбасі. Також представник України в ТКГ раптово заговорив про створення тимчасового уряду в ОРДЛО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Європейського Союзу висунула новий ультиматум Володимиру Путіні після зустрічі із Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?