Це роблять люди Зеленського - експерт зробив українцям важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Це роблять люди Зеленського - експерт зробив українцям важливе попередження

Це роблять люди Зеленського - експерт зробив українцям важливе попередження
Джерело:  24 канал

Експерт у сфері економіки та інвестиційний банкір Сергій Фурса звернув увагу українців на те, що на курс гривні може впливати збільшення активності імпортерів, проте загалом його штовхає психологічний фактор. На його переконання, це відбувається під тиском проблем, які є у нашої країни у співпраці із західними партнерами. За словами анаілтика, в першу чергу, саме замороження співпраці з МВФ створює негативні очікування, які штовхають курс тільки в одному напрямку. Сергій Фурса переконаний, що саме неправильні дії команди українського лідера Володимира Зеленського генерують нові проблеми для офіційного Києва та усіх українців. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Експерт зазначив, що очільнику НБУ Кирилу Шевченку довелося все пояснювати, бо учасники ринку побачили, що Національний банк сприяв процесу заниженню курсу. Наразі регулятор запевняє, що це людський фактор та результат звільнення кількох працівників, які відповідали за валютну політику. Як відомо, саме Національний банк України нещодавно звинуватили в зумисному заниженні курсу гривні. Мовляв, таку вказівку новому керівництву регулятора дали в державній владі, аби курс відповідав державному бюджету.

"Зараз у нас є проблеми та сумніви у довготривалій економічній стабільності через те, що влада відштовхує Україну від наших західних партнерів. Це створює проблеми з МВФ, а МВФ завжди був гарантом у макрофінансовій стабільності", – наголосив Сергій Фурса.

За словами інвестиційного банкіра, це питання великого ризику, як і бюджет на наступний 2021 рік. Фурса звертає увагу на те, що зараз дуже складно рекомендувати переходити в гривню, бо це перше, що страждає, коли в Україні йде удар по макрофінансовій стабільності.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, член ради НБУ Василь Фурман прогнозує, що з великою імовірністю гривня протягом короткого проміжку часу до кінця 2020 року буде посилюватися - найважливіші подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?