У Лукашенка обурилися новим жорстким рішенням Зеленського — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка обурилися новим жорстким рішенням Зеленського — що сталося

У Лукашенка обурилися новим жорстким рішенням Зеленського — що сталося
Джерело:  interfax.com.ua

Українська сторона несподівано виступила за перенесення Форуму регіонів, який розробляли спільно з Білоруссю на жовтень. Офіційний Мінськ обурився через таку ініціативу пригрозив економічною шкодою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву посла в Україні Ігоря Сокола, якого цитує Інтерфакс-Україна.

За його словами, форум повинен стати центральною подією у відносинах двох держав.

"Станом на серпень були отримані підтвердження участі від половини областей України. Опрацьовувався офіційний візит Володимира Зеленського в Білорусь... Буквально днями українська сторона звернулася до нас з ініціативою перенести Форум на 2021 рік", - зауважив дипломат.

Він назвав перенесення фактичним викиданням спільної праці з підготовки, що погано вплине на економіку обох країн.

"Руйнувати легко, бачити набагато важче. Раз керівництво України поставило відносини "на паузу", значить, продовжимо спілкуватися з областями, містами, сільськими радами, бізнесом. Ми до цього готові", - резюмував Сокол.

Нагадаємо, після скандальних і фальсифікованих виборів 9 серпня Олександр Лукашенко опинився фактично вигнанцем для міжнародної спільноти. Лише низка країн СНД визнала його президентство, України серед них не було.

Навпаки, разом з представниками ЄС офіційний Київ оголосив готовність приєднатися до санкцій проти режиму. Цьому передували гучні звинувачення Лукашенка у причетності української влади до протестів.

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський вирішив зробити останнє попередження білоруському диктатору Олександру Лукашенка та усій його команді після таємної інавгурації, яка відбулася 23 вересня. На переконання президента України, без початку діалогу з протестувальниками чинної влади "скоро не буде".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?