300 років за ґратами: у Путіна нові серйозні проблеми на міжнародній арені
Категорія
Світ
Дата публікації

300 років за ґратами: у Путіна нові серйозні проблеми на міжнародній арені

300 років за ґратами: у Путіна нові серйозні проблеми на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін, здається, жодного дня не може прожити без чергового гучного скандалу, в центрі якого опиняються якщо не члени його команди, то громадяни РФ. Цього разу офіційно стало відомо, що суд Греції визнав 2 російських моряків винними у незаконному перевезенні мігрантів. Через це їх засудили до 300 років ув'язнення – від 7 до 12 років за кожного нелегала. Неважко здогадатися, що засуджені не визнають своєї провини - росіяни продовжують стверджувати, що їх підставили роботодавці. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами засуджених, через інтернет вони влаштувалися на круїзне судно, яке перевозить туристів, і саме з цією метою приїхали в Туреччину. Вони також переконують, що їм обіцяли близько 100 тисяч рублів на місяць, а також повинні були забезпечити оплату харчування та проживання. Правозахисник Іван Мельников офіційно заявив, що громадяни РФ вийшли в море разом з командою та додав, що кораблем вони не керували. У нейтральних водах до корабля пришвартувалися човни, з яких на борт піднялися близько 60 мігрантів. Натомість решта команди, навпаки, пересіла в човни.

"Олексій Ігумнов і Микита Шепталов отримали по 300 років позбавлення волі нібито за організацію нелегальної міграції в Греції. Цей термін відповідає приблизно 20 рокам в російській системі відбування покарання", - пояснює правозахисник.

За його словами, засуджені нібито вирішили, що не можуть залишати людей помирати у морі. Вони намагалися розібратися, як управляти судном, однак їм не вдалося. Тому їм довелося подати сигнал SOS.

"Через якийсь час до них підійшов корабель, який взяв пасажирів на борт, а опісля передав їх владі Греції", – заявив Мельников та поскаржився, що громадяни РФ стали жертвами "чорних роботодавців".

Правозахисник також додав, що суд не звернув увагу на докази росіян, а адвокат, якого їм призначили, майже не спілкувався з ними та не ознайомився з матеріалами справи. Команда Володимира Путіна рішення суда поки не коментувала.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз нарешті знайшов спосіб обіграти Путіна та допомогти Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?