Нота з вимогою - у Путіна поставили ультиматум через Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Нота з вимогою - у Путіна поставили ультиматум через Навального

Нота з вимогою - у Путіна поставили ультиматум через Навального
Джерело:  online.ua

Російська влада виступила з новими жорсткими вимогами на адресу Німеччини через резонансний інцидент з опозиціонером Олексієм Навальним. Москва очікує вичерпної інформації щодо отруєння від європейських лабораторій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постійне представництво РФ в Організації по забороні хімічної зброї.

Дипломати розкрили загальний перелік даних, які хотіли б отримати.

"Постійним представництвом Російської Федерації при Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) направлена нота постпредству ФРН при ОЗХЗ з вимогою до німецької сторони передати нам вичерпну інформацію по т.зв. справі Навального, зокрема — "результати аналізів, біоматеріали й інші клінічні проби" російського громадянина, якими володіє Федеральний уряд", - наголосила російська сторона.

У Москві нагадали про 10-денний термін, в який представники Німеччини повинні відреагувати. Російська сторона буде діяти відповідно відповіді з Берліна.

"Росія, як одна з держав, які стояли біля витоків Хімконвенції, сумлінно виконує свої зобов’язання (ми достроково, ще у 2017 р. завершили повне знищення запасів хімічної зброї, що офіційно підтверджено ОЗХЗ), демонструє свою рішучість діяти суворо в правовому полі Конвенції, використовуючи передбачені нею можливості. Звідси — і вжиті нами вищевказані заходи", - заявили у представництві.

Нагадаємо, 20 серпня Навальний потрапив у лікарню Омська — для цього літак, яким той прямував з Томська до Москви, терміново посадили в іншому регіоні. Через два дні його відправили до Німеччини на лікування, місцеві лабораторії встановили сліди бойової отрути з групи "Новачка".

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Путін шокував весь світ своєю черговою цинічною брехнею. Під час переговорів з президентом Франції Еммануелем Макрона він заявив, що російський опозиціонер випив отруту самостійно. Той вже з гумором відреагував на новий випад глави Кремля на свою адресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?