Автомат Калашникова ніхто не скасовував - Лукашенко шокував світ новим рішенням
Категорія
Політика
Дата публікації

Автомат Калашникова ніхто не скасовував - Лукашенко шокував світ новим рішенням

Автомат Калашникова ніхто не скасовував - Лукашенко шокував світ новим рішенням
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка зважилася на новий скандальний крок - 24 вересня офіційно стало відомо, що Міністерство внутрішніх справ країни почало публікувати скарги "законослухняних мешканців Мінська", які нібито розлючені через дії протестувальників. За словами силовиків, "на лінію "102" стали активно дзвонити мешканці столиці Білорусі, які незадоволені діями учасників несанкціонованих масових заходів. У Лукашенка скаржаться, що лише за останню добу в столичну міліцію звернулися кілька сотень людей. В МВС Білорусі продовжують цинічно запевняти, що "прості законослухняні люди: робітники, пенсіонери, багатодітні батьки, водії громадського транспорту і таксі благають прибрати з вулиць галасливих і агресивних протестувальників, які своїми витівками не дають нормально жити". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт білоруського відомства.

Окрім того, в МВС опублікували аудіозапис телефонної розмови з одним з таких "невдоволених", під час якої чоловік неочікувано закликав застосовувати проти протестувальників гумові кулі і навіть бойові патрони, стверджуючи, що "автомат Калашникова ніхто не скасовував".

"Пару пострілів у макітру – і всі протверезіють" - несподівано заявив чоловік.

Не можна не звернути увагу на те, що 23 вересня скандальний політик Олександр Лукашенко таємно провів церемонію інавгурації. Зразу ж після цього білоруська опозиція закликала до безстрокової акції непокори. Цього ж дня в країні знову спалахнули масові акції протесту. Правоохоронці жорстко розганяли людей, у Мінську застосували водомети і перцевий газ. Правозахисники повідомляють про щонайменш 259 затриманих. Варто звернути увагу на те, що більшість членів Європейського Союзу офіційно повідомили, що не визнають Олександра Лукашенка легітимним президентом. Про це також заявили США і Канада. Згодом глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що "інавгурація" Лукашенка не означає його визнання легітимним президентом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер Володимир Зеленський зробив останнє попередження Олександру Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?