У США остаточно увірвався терпець через свавілля Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У США остаточно увірвався терпець через свавілля Путіна

У США остаточно увірвався терпець через свавілля Путіна
Джерело:  online.ua

Команда очільника Білого дому Дональда Трампа знайшла спосіб публічно поставити російського президента Володимира Путіна на місце після нового резонансного скандалу. 25 вересня офіційно стало відомо, що впливові американські сенатори від Республіканської та Демократичної партій представили законопроєкт, який передбачає санкції проти російських офіційних осіб, причетних до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Цю інформацію першим офіційно підтвердив один з авторів документа, сенатор-демократ Кріс Кун. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву американського політика в соціальних мережах.

"Уряд Путіна має довгу і погану історію використання вбивств та спроб вбивства, щоб змусити замовкнути вдома та за кордоном російських громадян, які звертали увагу на корумповану та жорстоку поведінку режиму", - наголосив Кріс Кун.

Варто звернути увагу на те, що в законопроєкті зазначається, що адміністрація Дональда Трампа має визначити, чи порушила команда Володимира Путіна міжнародні договори про заборону хімічної і біологічної зброї. Після завершення перевірки очільник Білого дому не пізніше, ніж через 90 днів після цього повинен представити Конгресу доповідь щодо колишніх і чинних урядових чиновників РФ, причетних до отруєння опозиційного політика і приховування цього. Що важливо розуміти, активи внесених у санкційний список людей у США заморозять, їм також заборонять в'їзд до країни. Окрім того, законопроєкт також передбачає підготовку доповіді про особистий статок очільника Кремля Володимира Путіна і наближених до нього осіб, "накопичений за допомогою корупційних практик".

"Звіт повинен включати оцінку активів, інвестицій, банківські рахунки, інші ділові інтереси та відповідні відомості про бенефіціарне володіння Владіміра Путіна та членів його родини", - йдеться у документі.

Не можна також не згадати про те, що 23 вересня Мінфін Штатів запровадило санкції проти кількох росіян і російських компаній з мережі пов'язаного з Кремлем російського оперативника Євгенія Пригожина.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто насправді дозволив Володимиру Путіну захопити український Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?