Це станеться 25 вересня - США, Британія і Канада виступили з неочікуваною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Це станеться 25 вересня - США, Британія і Канада виступили з неочікуваною заявою

Це станеться 25 вересня - США, Британія і Канада виступили з неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Міжнародні гравці продовжують уважно стежити за подіями в Білорусі та усіма кроками нелегітимного президента країни Олександра Лукашенка, однак знаходяться й ті країни, які готові перейти від слів до діла. Так, анонімні джерела агентства Reuters повідомляють, що Сполучені Штати, Велика Британія і Канада мають намір 25 вересня запровадити санкції проти людей із команди білоруського диктатора, які причетні до фальсифікації президентських виборів і насильства щодо мирних демонстрантів. За словами джерел, санкції США, Британії та Канади можуть бути введені вже в п'ятницю, однак, ймовірно, це станеться і пізніше, враховуючи проблему координації між трьома країнами, передає ONLINE.UA.

"Санкції спрямовані на те, щоб продемонструвати наслідки фальсифікації виборів і придушення протестів. Високопоставлений чиновник Держдепартаменту США офіційно заявив, що Сполучені Штати розглядають можливість введення санкцій щодо семи білорусів, які, на їхню думку, були причетні до фальсифікації результатів виборів і насильства щодо протестувальників. За інформацією іншого джерела, у списку вісім білорусів, але їх число може змінитися", - йдеться в повідомленні.

Також нещодавно очілник МЗС Британії Домінік Рааб розповів про те, що офіційний Лондон готує санкції в рамках "закону Магнітського" проти окремих осіб в Білорусі в координації зі Сполученими Штатами і Канадою.

Окрім того, раніше глава держави Володимир Зеленський озвучив важливе попередження режиму Олександру Лукашенка після таємної інавгурації, яка відбулася 23 вересня. Український лідер наголосив, що без початку діалогу з протестувальниками чинної влади "скоро не буде". На переконання президента України, можна "довго говорити про братський дружній народ та історичну дружбу", однак український досвід Майдану показав, як можуть змінитися протести, якщо влада відповідає на них насильством.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка знову почала залякувати простих громадян, натякаючи, що "автомат Калашникоа ніхто не скасовував".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?