В якому віці людина почувається найбільш нещасною - ви будете здивовані
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В якому віці людина почувається найбільш нещасною - ви будете здивовані

В якому віці людина почувається найбільш нещасною - ви будете здивовані
Джерело:  online.ua

Авторитетний учений, професор економіки Девід Бленчфловер з Дартмутського коледжу США любить знаходити точні відповіді на запитання, які найбільше хвилюють кожного з нас. Цього разу він вирішив визначити, коли ж середньостатистична людина переживає найщасливіший та найсумніший періоди у своєму житті. Науковець дійшов висновку, що найщасливішими люди почуваються у віці 18–20 років. За словами професора, уже після 18-річного віку людина почувається щасливою за U-подібною кривою. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на роботу вченого на сайті Національного бюро економічних досліджень.

Девід Бленчфловер детально проаналізував дані зі 132 країн. Варто звернути увагу на те, що з них лише 37 вважаються розвинутими, а решта 95 – ті, що розвиваються. Науковцю вдалося з'ясувати, що по всьому світі люди почуваються найбільш нещасними у період 47–60 років. Що цікаво, українці почуваються нещасними вже з 43 років. Щоправда, це стосується лише жінок, оскільки наші чоловіки входять у "нещасний період" у 44 роки. Схожа статистика також у Бразилії, Сингапурі та Китаї. А ось в Австралії, Канаді, Данії та Фінляндії люди в основному починають сильно сумувати у 48-річному віці.

Зазначається, що під час своїх досліджень професор врахував зайнятість респондентів, рівень їхньої освіти та наявність романтичних стосунків.

"Траєкторія справедлива для країн з високою і малою середньою зарплатою, а також довшою і коротшою тривалістю життя", - каже Девід Бленчфловер.

За його словами, старші люди віком від 60 років стають щасливішими й до 70 років досягають найбільшого задоволення життям. Не можна не звернути увагу на те, що ця задоволеність життя виникає внаслідок біохімічних процесів в організмі, а не через зміну соціально-культурних умов.

 Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно вчені змогли пояснити, як саме стрес руйнує здоров'я людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?