У всіх будуть проблеми з поліцією - РНБО озвучила екстрене попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

У всіх будуть проблеми з поліцією - РНБО озвучила екстрене попередження українцям

У всіх будуть проблеми з поліцією - РНБО озвучила екстрене попередження українцям
Джерело:  online.ua

25 вересня очільник Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов звернувся до усіх громадян з терміновим попередженням - він офіційно повідомив, що його команда всерйоз налаштована поставити на облік у правоохоронних органах усіх українців, які користуються забороненою російською соцмережею "ВКонтакте". З такою гучною заявою секретар РНБО виступив під час онлайн-конференції "Перспективи діджиталізації країни та ризики кібербезпеки" разом із заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Гончаровим. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

"Я хотів би звернути увагу на користувачів, які користуються цим ресурсом, який є забороненим. Це має бути їхня відповідальність – нащо вони це роблять і для чого вони це роблять. Справа в тому, що зараз та система, яка починає працювати, про всіх цих користувачів будемо мати розуміння, вони будуть усі на обліку знаходитися. І якщо вони й надалі будуть поширювати російський контент на теренах країни, то вони будуть мати певні проблеми вже безпосередньо з нашою Нацполіцією, з нашими силовими структурами", - наголосив Олексій Данілов.

З окремою заявою виступив також заступник глави МВС Сергій Гончаров - він наголосив, що згоден із позицією глави РНБО. За його словами, це в першу має бути відповідальність користувачів.

"Вони повинні розуміти, що також порушують законодавство. І дійсно наші співробітники з колегами інших силових структур працюють над питанням закриття доступу до зазначеної мережі", - підкреслив українськи чиновник.

Очільник РНБО вкотре нагадав, що "Вконтакте" заборонена на території України. Данілов наголосив, що РНБО займається цим питанням і спільно з міжнародними партнерами планують вирішити цю проблему найближчим часом.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська соціальна мережа "ВКонтакте" несподівана стала доступною на території України напередодні. У Раді національної безпеки й оборони анонсували нове блокування сайту з відповідного додатку. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?