Уже незабаром - Зеленський ухвалив нове доленосне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Уже незабаром - Зеленський ухвалив нове доленосне рішення

Уже незабаром - Зеленський ухвалив нове доленосне рішення
Джерело:  online.ua

25 вересня очільник комітету українського парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев поділився з українцями несподіваною новиною - він офіційно повідомив, що глава держави Володимир Зеленський внесе у Верховну Раду України законопроєкт про податкову амністію. За словами чиновника, це повинно статися вже найближчими днями. Данило Гетманцев звернув увагу на те, що текст законопроєкту вже узгоджений. Про це він повідомив у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"З дня на день чекаємо законопроєкт про податкову амністію від президента. Цілі ясні. Завдання визначені. Текст узгоджений", - розповів народний обранець.

Окрім того, політик пояснив завдання податкової амністії:

  • дати можливість людям вийти з тіні перед впровадженням автоматичного обміну податковою інформацією,

  • залучити гроші в економіку і в бюджет.

"Якщо говорити про обсяг грошей в тіні в заощадженнях громадян... Ніхто не знає точної суми. За нашими розрахунками десь 50 мільярдів доларів. Якщо вдасться вивести хоча б 10, це буде перемогою", – наголосив Данило Гетманцев.

Варто звернути увагу на те, що податкова амністія - це можливість для громадян сплатити податки з доходів, з яких раніше такі податки не сплачувались, і вже сплили встановлені законодавством терміни платежів. В цьому випадку, платник податків заповнює так звану нульову декларацію.

Не можна також не звернути увагу на те, що 23 вересня український уряд нарешті ухвалив рішення про скасування сплати пенсійного збору при купівлі квартири. Українська влада переконує, що хоче, аби громадяни отримали можливість купувати житло за доступними цінами.

"Українці повинні отримати можливість купувати житло за доступними цінами. Сьогоднішнім рішенням Уряд визначив порядок звільнення від сплати пенсійного збору громадян, які придбавають житло вперше або знаходяться в черзі на отримання житла", — наголосив нещодавно Денис Шмигаль.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Денис Шмигаль пообіцяв, що Кабмін ліквідує Державну фіскальну службу до кінця 2020 року. Окрім того, політик нагадав, що це одна з умов для другого траншу макрофінансової допомоги у 600 мільйонів євро від ЄС для нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?