Путін може його захопити - в РНБО розкрили шокуючий план Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може його захопити - в РНБО розкрили шокуючий план Кремля

Путін може його захопити - в РНБО розкрили шокуючий план Кремля
Джерело:  YouTube

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос зробив важливе попередження усім українцям - він звернув увагу на те, що у очільника Кремля Володимира Путіна достатньо сил та засобів, щоб захопити гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу на Херсонщині. Однак, на думку посадовця, це все одно не вирішить проблему нестачі води в Криму. Кривонос також наголосив, що дані щодо можливого захоплення Росією частини Північно-Кримського каналу надали розвідка та кримчани, які приїжджають в Україну з анексованого півострова. В РНБО переконані, що РФ спроможна захопити не тільки гідротехнічні споруди каналу, а й весь Північно-Кримський канал. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Дом".

"Вони спроможні захопити, в них сил і засобів достатньо. Вони ці питання неодноразово відпрацьовували, але не є проблема захопити повністю Північно-Кримський канал від Каховки до самого перекопу, до Каланчака", - підкреслив представник РНБО.

Сергій Кривонос звернув увагу на те, що це не допоможе розв'язати проблему нестачі води в Криму. За його словами, необхідно провести великий обсяг робіт для відновлення нормального функціонування Північно-Кримського каналу. В РНБО дізналися, що команда Володимира Путіна наразі не проводить таких робіт. Окрім того, наголошується, що після робіт з відновлення каналу потрібен не один тиждень для наповнення його водою.

"Навіть, якщо росіяни захоплять, вода так швидко не піде. Для наповнення каналу потрібен не один тиждень. Це в разі, якщо все працює, все відпрацьовано і все ремонтується", – каже представник РНБО.

Сергій Кривонос наголосив, що протягом останніх шести років РФ лише використовувала кримські ресурси й зовсім не думала про відновлення водопостачання в анексований Крим.

"Вони думають тільки про свої військові бази. Використовують Крим, як свою велику військову базу, а життя корінних кримчан їх не цікавить", - підкреслив представник РНБО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО пояснили, чому не зможуть повернути Крим силою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?