Кабмін повідомив пенсіонерам прекрасну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін повідомив пенсіонерам прекрасну новину

Кабмін повідомив пенсіонерам прекрасну новину

Очільниця Міністерства соціальної політики Марина Лазебна звернула увагу українських громадян на те, що в Україні у наступному році кілька разів підвищать пенсії. Крім того, команда очільника Кабміну Дениса Шмигаля уже запланувала надбавки для деяких пенсіонерів, а також індексацію пенсій. Наразі відомо, що український уряд розробив календар підвищення пенсій на 2021 рік. Марина Лазебна наголосила, у січні мінімальна зарплата зросте до 6 тисяч гривень. Згідно зі стандартом, 40% від зарплати становить розмір мінімальної пенсії для людей, що старші 65 років та мають повний стаж. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Українське Радіо".

"З 1 січня для людей з повним стажем та старших 65 років мінімальна пенсія зросте на 300 гривень. Вона становитиме 2400 гривень. У березні проведуть індексацію пенсій. Її параметри визначать у лютому, тому що індекс пенсій визначають, враховуючи 50% зростання зарплати в країні та інфляції 2020 року. У квітні автоматично перерахують виплати для пенсіонерів, що працюють. З липня пенсіонерам, що старші 75 років, підвищать пенсію на 400 гривень. Щоправда, лише тим, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків). Загалом таких пенсіонерів є понад мільйон", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що у липні зросте прожитковий мінімум. Тож усі понаднормові надбавки до пенсій, зокрема, за стаж, перерахують. За словами Марини Лазебної, у грудні знову заплановано підвищення прожиткового мінімуму. Це також приведе до збільшення пенсій. Команда Дениса Шмигаля наразі рахує, як фінансово забезпечити таке підвищення.

"Будемо гарантувати підтримку Пенсійного фонду з боку бюджету. Головне зараз – показати людям календар, щоб вони знали, що держава про них дбає", - наголосила міністерка.

Не можна не звернути увагу на те, що в Україні є близько 11,3 мільйона пенсіонерів. Станом на 15 вересня 2020 року розмір мінімальної пенсії становить 1712 гривень. Проте з 1 грудня вона зросте до 1769 гривень. Це буде третє заплановане підняття пенсій за рік.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Данило Гетманцев заявив, що український лідер Володимир Зеленський дуже скоро внесе у Верховну Раду України законопроєкт про податкову амністію. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?