Ми запросимо Росію - команда Зеленського здивувала неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми запросимо Росію - команда Зеленського здивувала неочікуваною заявою

Ми запросимо Росію - команда Зеленського здивувала неочікуваною заявою

Нещодавно український лідер Володимир Зеленський під час виступу на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН несподівано для всіх офіційно запросив друзів та партнерів нашої країни до участі у створенні міжнародної Кримської платформи щодо деокупації півострова. Уже 25 вересня перша заступниця очільника МЗС України Еміне Джапарова поділилася з українськими громадянами неочікуваною новиною - політикиня заявила, що офіційний Київ запросить команду очільника Кремля Володимира Путіна взяти участь у міжнародній платформі з деокупації Криму, хоча сподівань, що Москва погодиться дуже мало. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії".

"Ми запросимо Росію взяти участь у цій платформі. Звичайно, ми розуміємо, бачачи їх страусину позицію все шість років, як вони викручують ситуацію, абсолютно цинічно поводяться щодо України і міжнародного права, тому надій, що Росія візьме участь в цій платформі, небагато", - підкреслила українська дипломатка.

Представниця команди Володимира Зеленського звернула увагу на те, одним із завдань цієї платформи є відстеження того, що відбувається у Криму. Міністерство закордонних України прекрсно розуміє, що "йдеться про злочини, які Росія здійснює в Криму".

"Ми переконані, що те, що сталося у 2014 році в Криму і на Донбасі – це порушення того світопорядку, який виник після Другої світової війни. Не тільки Україна зацікавлена у відновленні справедливості. Це тест для західних країн", - додала Еміне Джапарова.

Варто зазначити, що 23 вересня глава держави Володимир Зеленський наголосив, що питання Криму та Донбасу не мають стати звичними елементами міжнародного пейзажу, де лише доповіді, тематичні зустрічі та протокольні заяви до роковин окупації будуть вважатися достатньою формою міжнародної реакції.

"Навпаки – допоки рана в центрі Європи кровоточить, біль відчуватиме весь світ. І єдиним рецептом дієвого лікування є лише деокупація Криму та Донбасу", - підкреслив український лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО зізналися, який об'єкт може захопити Володимир Путін в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?