Влада Євросоюзу жорстко розкритикувала Зеленського - уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада Євросоюзу жорстко розкритикувала Зеленського - уже відома причина

Влада Євросоюзу жорстко розкритикувала Зеленського - уже відома причина

Українській владі дедалі частіше доводиться вислуховувати критику та погрози з боку міжнародних партнерів, серед них - Європейський Союз, який нещодавно попереджав, що Україна може втратити безвіз; США, які пригрозили офційному Києву втратою міжнародної підтримки; Група семи та Світовий банк, які неодноразово нагадували те, що країна може також залишитися без фінансової підтримки. Однак цим усе не закінчилося. 25 вересня високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель вирішив знову дорікнути владі України. За його словами, наразі Євросоюз спостерігає суттєве уповільнення темпу реформ в нашій країні порівняно із минулим роком після приходу нового президента Володимира Зеленського до влади. Це зазначається у статті впливого політика, що має красномовну назву "Олігархи, корупція та COVID-19: про що я говорив із президентом Зеленським", передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Обрання Володимира Зеленського президентом у квітні 2019 року було знаком рішучої готовності українців боротися проти корупції та послабити владу олігархів у країні. Його перші місяці на посаді характеризувалися "турборежимом", коли парламент швидко ухвалював реформи, які довго буксували на місці. Проте, на думку багатьох оглядачів, останнім часом темпи реформ сповільнилися, зокрема виконання зобов'язань в рамках Угоди про асоціацію", - наголосив Жозеп Боррель.

За його словами, раптова відставка Кабміну Олексія Гончарука на початку березня та звільнення реформаторів стали тривожними сигналами щодо готовності протистояти корупційним інтересам.

 "Попри це, президент Зеленський продовжує залишатися джерелом надії: громадяни все ще очікують, що він втілить свої обіцянки щодо реформ та змін, з огляду на які він був обраний. У травні він продемонстрував лідерство у просуванні двох важливих і складних реформ, а саме земельної реформи та банківського закону", - підкреслив європейський дипломат.

Як уже згадувалося раніше, Жозеп Боррель цього тижня перебував з візитом в Україні та зустрічався із Володимиром Зеленським та членами його команди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський ухвалив неочікуване рішення щодо Криму та Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?