Радикальні зміни - у глави МОЗ остаточно увірвався терпець через ситуацію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Радикальні зміни - у глави МОЗ остаточно увірвався терпець через ситуацію в Україні

Радикальні зміни - у глави МОЗ остаточно увірвався терпець через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

Глава МОЗ Максим Степанов звернувся до всіх українців і пообіцяв, що його міністерство буде відстоювати радикальне підвищення зарплат українським медикам в 2021 році. Міністр присоромив попередню українську владу, яка допустила, що протягом 29 років незалежності України українські медики отримують найнижчі зарплати в країні. Степанов уточнив, що в бюджеті на 2021 рік передбачено заробітні плати лікаря в розмірі від 23 тисяч гривень, медичної сестри - 17-18 тисяч гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Ми повинні говорити про радикальне збільшення заробітної плати в наступному році. Це сором, який все 29 років супроводжує Україну, коли наші медичні працівники отримують низьку заробітну плату в країні. Заробітна плата касира, водія Uber поки в рази вище, ніж лікаря. У представлених МОЗ пропозиціях до державного бюджету на 2021 передбачено заробітну плату лікаря, зокрема, від 23 тисяч гривень, медичної сестри - 17-18 тисяч гривень", - заявив Степанов.

Міністр пояснив, що підвищення зарплати медпрацівникам вкрай важливо для кожного українця. За його словами, це не просто зміна системи фінансування, це гарантія того, що пацієнт отримуватиме якісну медичну допомогу безкоштовно.

"Чому це важливо? Тому що реформа медичної системи - це не просто зміна системи фінансування. Пацієнту важливо, як надходять кошти: через медичну субвенцію або ж через Національну службу здоров'я. Людина хоче, щоб їй надавали якісну медичну допомогу, і щоб їй не виписували перелік платних ліків", - підкреслив глава МОЗ.

Нагадаємо, 19 липня Кабмін ухвалив рішення про підвищення зарплат медикам з 1 вересня 2020 року. Лікарям, незалежно від посади, було вирішено підвищити оклад на 75%, середньому медичному персоналу - в розмірі 50% мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам - в розмірі 25%.

Також з 1 вересня пообіцяли значно підняти зарплати співробітникам екстреної медичної допомоги, а в наступному році МОЗ ініціює підвищення зарплат водіїв швидкої допомоги до 10-12 тисяч гривень, диспетчерів - до 12-13 тисяч, фельдшерів - до 14-16 тисяч, лікарів - до 20-22 тисяч гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Степанов пообіцяв, що вже з вересня всі медичні працівники почнуть отримувати доплату до зарплат. Ці доплати медпрацівникам будуть виплачуватися до кінця року, а вже в 2021 році міністр анонсував радикальне збільшення зарплат, що буде передбачено в бюджеті України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?