Кількість загиблих в авіакатастрофі Ан-26 під Чугуєвом зросла - з'явилися моторошні подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Кількість загиблих в авіакатастрофі Ан-26 під Чугуєвом зросла - з'явилися моторошні подробиці

Кількість загиблих в авіакатастрофі Ан-26 під Чугуєвом зросла - з'явилися моторошні подробиці
Джерело:  online.ua

Кількість загиблих в авіакатастрофі Ан-26 під Чугуєвом зросла - 26 вересня стало відомо про те, що один з курсантів, якому вдалося вижити при падінні військового літака, помер в реанімації. Загальна кількість загиблих в катастрофі досягла 26 людей. Другий курсант, який вижив при падінні літака, знаходиться у військовому госпіталі Чугуєва. На місці катастрофи продовжує роботу комісія з розслідування, в яку входять міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС України Микола Чечоткін, голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи. На місце події також прибув президент України Володимир Зеленський, який оголосив 26 вересня днем жалоби в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОПУ і ДСНС України.

"Вчора в результаті страшної трагедії - падіння літака Ан-26 біля Чугуєва - Україна втратила 26 своїх гідних синів. 25 загинули на місці і один - від опіків, несумісних з життям, в лікарні. Ще один знаходиться на лікуванні. Молимося за його швидке одужання. Ми втратили молодих хлопців-курсантів і досвідчених військових, в яких попереду було все життя і, впевнений, не одна бойова перемога. Важко підібрати слова, щоб висловити біль від цієї втрати. Важко знайти потрібні фрази, щоб втішити батьків, дружин і дітей загиблих воїнів. Вся країна сьогодні буде в скорботі разом з їхніми родинами. Я підписав указ про оголошення 26 вересня днем жалоби", - повідомив Зеленський.

Президент зазначив, що держава забезпечить лікування потерпілого курсанта і надасть компенсації сім'ї загиблих. Він також вимагає, щоб причини авіакатастрофи Ан-26 були оперативно з'ясовані, а розслідування було об'єктивним і неупередженим.

У ДСНС уточнили, що станом на 12:15 26 вересня на місці авіакатастрофи знайдено тіла 25 загиблих. Один курсант помер в лікарні і одна людина, якій вдалося врятуватися під час падіння військового літака, знаходиться в лікарні.

В Державне бюро розслідувань, яке почало розслідування авіакатастрофи військового літака Ан-26 біля міста Чугуєва Харківської області, додали, що зараз перевіряються чотири версії слідства. Слідчі припускають, що літак міг розбитися внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем, внаслідок неналежного виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, або неналежного технічного обслуговування літака і підготовки його до польоту.

Нагадаємо, напередодні ввечері в Харківській області вбили міста Чугуїв розбився військовий літак Ан-26 з курсантами та офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба на борту. Військовий літак Ан-26 ЗСУ військової частини А 4104 впав близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку. Після падіння повітряне судно загорілося. Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер уточнив, що пілот повідомляв диспетчеру про відмову лівого двигуна. Однак, за його словами, для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Тому, що призвело до краху літака, поки не зрозуміло.

Як відомо, військово-транспортний літак Ан-26, який зазнав аварії в Чугуєві, був виготовлений 43 роки тому - до 1 жовтня йому повинні були продовжити термін експлуатації на два роки. Про це відомо з контракту, який командування Військово-повітряних сил України уклало з заводом Антонов влітку 2020 року. Згідно з контрактом, ДП Антонов має було провести роботи по збільшенню терміну служби дев'яти військових літаків. У їх числі був і літак Ан-26 (Ш) з бортовим номером 76 (заводський номер 56-08), випущений в 1977 році - той же бортовий номер згадується в повідомленні Командування ВПС України про те що катастрофи під Харковом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міноборони України Андрій Таран назвав головну версію причини авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом. Таран підтвердив, що літак був 1977 року виробництва, тобто йому 43 роки. Але він запевнив, що машина могла здійснювати польоти ще три роки без поновлення ресурсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?