Уряд миттєво відреагував на вимогу Зеленського - що вирішили
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд миттєво відреагував на вимогу Зеленського - що вирішили

Уряд миттєво відреагував на вимогу Зеленського - що вирішили
Джерело:  online.ua

У суботу, 26 вересня, Кабінет міністрів України зібрався на екстрене засідання з питань авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом, в результаті якої загинули 26 осіб, більшість з яких курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба. Чиновники обговорили вимогу президента України Володимира Зеленського щодо виплатити компенсації сім'ям загиблих українців. Міністри прийняли рішення про виплату одноразової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ в розмірі 1 мільйона 576 тисяч гривень на кожного. Ці виплати підуть з фондів Міністерства оборони. Також Кабмін доручив урядовій комісії надати до 25 жовтня звіт про результати розслідування причин авіакатастрофи та вжиті заходи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Прийнято рішення про виплату одноразової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ. Розмір виплат становить 1 мільйон 576 тисяч гривень на кожного. Розмір виплат буде за рахунок фондів Міністерства оборони", - заявив заступник міністра оборони Ігор Старобинский на засіданні Кабміну.

Важливо відзначити, що Зеленський також провів нараду через катастрофу Ан-26 в Харківській області і доручив призупинити польоти, в яких беруть участь аналогічні літаки, до з'ясування причин трагедії. Міністр оборони і керівник Генштабу доручення вже почали виконувати - всі польоти призупинили, поки не буде об'єктивно встановлено, що ж трапилося під Чугуєвом. Також президент хоче отримати від відповідних фахівців інформацію про склад і технічний стан всієї військової техніки, що знаходиться на озброєнні в Україні.

За останніми даними 26 вересня, фахівці вже приступили до ДНК-експертизи тіл загиблих в авіакатастрофі Ан-26. Глава урядової комісії з розслідування причин катастрофи, віце-прем'єр-міністр Олег Уруський уточнив, що тіла перебувають у вкрай понівеченому стані, фактично всі вони обгорілі. На сьогоднішній момент, за його словами, ідентифікацію жодного тіла здійснити не вдалося - це займе від двох до трьох тижнів, після чого буде можливо поховання загиблих.

Нагадаємо, напередодні ввечері в Харківській області вбили міста Чугуїв розбився військовий літак Ан-26 з курсантами та офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба на борту. Військовий літак Ан-26 ЗСУ військової частини А 4104 впав близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку. Після падіння повітряне судно загорілося. Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер уточнив, що пілот повідомляв диспетчеру про відмову лівого двигуна. Однак, за його словами, для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Тому, що призвело до краху літака, поки не зрозуміло.

26 вересня стало відомо, що в результаті аварії Ан-26 загинули 26 осіб, одному з курсантів вдалося вижити - він зараз знаходиться у військовому госпіталі Чугуєва. На місці катастрофи продовжує роботу комісія з розслідування, в яку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, головаДСНС України Микола Чечоткін, голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи. На місце події також прибув президент України Володимир Зеленський, який оголосив 26 вересня днем жалоби в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Міноборони України Андрій Таран назвав головну версію причини авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом. Таран підтвердив, що літак був 1977 року виробництва, тобто йому 43 роки. Але він запевнив, що машина могла здійснювати польоти ще три роки без поновлення ресурсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?