Це станеться 6 жовтня - Зеленський повідомив українцям довгоочікувану новину
Категорія
Політика
Дата публікації

Це станеться 6 жовтня - Зеленський повідомив українцям довгоочікувану новину

Це станеться 6 жовтня - Зеленський повідомив українцям довгоочікувану новину
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів термінові телефонні переговори з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, за підсумками яких звернувся до українців з довгоочікуваною новиною. Український лідер заявив, що домовився з Мішелем про дату проведення саміту Україна-ЄС, який повинен був відбутися 1 жовтня, але був скасований через те, що президент ЄС пішов на самоізоляцію через виявлення коронавірусу у одного із співробітників його служби безпеки. Зеленський повідомив, що зустріч ЄС і України на вищому рівні відбудеться 6 жовтня, так як президент Євроради напередодні вийшов з карантину, отримавши негативний результат тесту. Подробиці розмови з Шарлем Мішелем Зеленський повідомив на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"У нашому дзвінку з Шарлем Мішель ми домовилися зустрітися в Брюсселі 6 жовтня на 22- му саміті ЄС-Україна. З нетерпінням чекаю зустрічі з вами і Урсулою фон дер Ляєн для обговорення важливого партерства України та ЄС", - йдеться в повідомленні Зеленського.

Як відомо, Шарль Мішель повинен був приїхати до Києва з робочим візитом сьогодні, 26 вересня. Але його візит раптово скасували, тому що президент Європейської ради пішов на самоізоляцію через виявлений коронавіруса у одного із співробітників його служби безпеки. У зв'язку з цим спецзасідання Європейської Ради, яке спочатку планувалося на 24 -25 вересня, перенесли на 1 і 2 жовтня.

Важливо відзначити, що кілька днів тому до Києва з робочим візитом вперше приїжджав високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Під час зустрічі із Зеленським він нагадав, що ЄС не є благодійною організацією або банкоматом. Про це йшлося в статті політика "Олігархи, корупція і COVID-19: про що я говорив з президентом Зеленським". 26 вересня Європейський союз вирішив прибрати зі статті фразу Борреля про те, що Україна не повинна сприймати ЄС як "банкомат". Відповідні зміни внесені в текст статті на сайті Європейської служби зовнішніх дій. Решта тексту статті Високого представника залишилася без змін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Боррель поставив крапку в питанні по безвізу ЄС з Україною. Він зазначив, що ніякої загрози для скасування безвіза немає, додавши, що українська сторона дотримується домовленостей і підтримує умови для існування безвізового режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?