Останні секунди польоту Ан-26 - в МВС показали момент падіння військового літака під Харковом
Категорія
Події
Дата публікації

Останні секунди польоту Ан-26 - в МВС показали момент падіння військового літака під Харковом

Останні секунди польоту Ан-26 - в МВС показали момент падіння військового літака під Харковом
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося перше відео, на якому відображено момент падіння військового літака Ан-26 під Харковом. Його опублікував заступник голови МВС Антон Геращенко, який сподівається, що відео допоможе слідчим та експертам з'ясувати, що ж сталося після того, що командир літака повідомив про відмову лівого двигуна і приготувався до посадки на правому. Поки у слідства чотири версії авіакатастрофи, в якій загинули 26 осіб- всі вони були курсантами і офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба, передає ONLINE.UA.

"Відеокамера, встановлена на одній з висотних будівель в місті Чугуєві зняла останні секунди польоту АН -26 Збройних сил України, який трагічно обірвався. Вічна пам'ять трагічно загиблим Захисникам України!", - зазначив Геращенко.

Важливо відзначити, що 26 вересня в Україні оголошено Днем жалоби. Відповідний указ підписав український глава Володимир Зеленський. Він особисто прибув на Харківщину, щоб ознайомиться з ситуацією на місці авіакатастрофи. Президент доручив військовому керівництву країни призупинити всі польоти, в яких беруть участь аналогічні Ан-26 літаки, до з'ясування причин трагедії. Міністр оборони і керівник Генштабу доручення вже почали виконувати - всі польоти призупинили, поки не буде об'єктивно встановлено, що ж трапилося під Чугуєвом. Також президент попросив відповідних фахівців надати інформацію про склад і технічний стан всієї військової техніки, що знаходиться на озброєнні в Україні.

За останніми даними 26 вересня, фахівці вже приступили до ДНК-експертизи тіл загиблих в авіакатастрофі Ан-26. Глава урядової комісії з розслідування причин катастрофи, віце-прем'єр-міністр Олег Уруський уточнив, що тіла перебувають у вкрай понівеченому стані, фактично всі вони обгорілі. На сьогоднішній момент, за його словами, ідентифікацію жодного тіла здійснити не вдалося - це займе від двох до трьох тижнів, після чого буде можливо поховання загиблих.

На даний момент пошукова операція на місці трагедії завершена. На місці авіакатастрофи знайдено тіла 25 загиблих. Один курсант помер в лікарні і одна людина, якій вдалося врятуватися під час падіння військового літака, знаходиться в лікарні.

У Державному бюро розслідувань, яке почало розслідування авіакатастрофи військового літака Ан-26 біля міста Чугуєва Харківської області, додали, що зараз перевіряються чотири версії слідства. Слідчі припускають, що літак міг розбитися внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем, внаслідок вненадлежащего виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, або неналежного технічного обслуговування літака і підготовки його до польоту.

Нагадаємо, напередодні ввечері в Харківській області поблизу міста Чугуїв розбився військовий літак Ан-26 з курсантами та офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба на борту. Військовий літак Ан-26 ЗСУ військової частини А 4104 впав близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку. Після падіння повітряне судно загорілося. Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер уточнив, що пілот повідомляв диспетчеру про відмову лівого двигуна. Однак, за його словами, для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Тому, що призвело до краху літака, поки не зрозуміло.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабінет міністрів України зібрався на екстрене засідання з питань авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом, в результаті якої загинули 26 осіб, більшість з яких курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба. Чиновники обговорили вимоги президента України Володимира Зеленського щодо виплатити компенсації сім'ям загиблих українців. Міністри прийняли рішення про виплату одноразової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ в розмірі 1 мільйона 576 тисяч гривень на кожного. Ці виплати підуть з фондів Міністерства оборони. Також Кабмін доручив урядовій комісії надати до 25 жовтня звіт про результати розслідування причин авіакатастрофи та вжиті заходи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?