Зеленський терміново приїхав на Донбас - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський терміново приїхав на Донбас - що сталося

Зеленський терміново приїхав на Донбас - що сталося
Джерело:  online.ua

У суботу, 26 вересня, президент України Володимир Зеленський терміново приїхав на Донбас. У Донецькій області український лідер відвідає військовослужбовців, які перебувають на передових позиціях, а також обговорить з їх військовим керівництвом роботу Тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Як відомо, в зоні ООС Зеленський відвідав базовий табір Головного управління розвідки. Він ознайомився з умовами проживання військовослужбовців, оглянув сучасні комфортні модулі, у яких мешкає особовий склад.

У ході рабочої поїздки Зеленський пообідав з військовими - у солдатській їдальні Глава держави скуштував борщ та рисову кашу. Як повідомляє пресслужба ОПУ, Зеленський залишився задоволений стравами, якими годують військовослужбовців.

Також український лідер вручив військовим державні нагороди.

"Ви всі для нас герої. Ви несете складну й небезпечну службу. Бажаю вам здоров’я, наснаги, сили захищати нашу незалежність", – звернулся він до військовослужбовців.

Важливо відзначити, що ситуація в районі проведення ООС повністю контролюється українськими військовими, хоча збройні російські формування щодня порушують режим перемир'я на Донбасі, про який домовилися сторони ТКГ в липні місяці. Напередодні бойовики двічі відкривали вогонь в районі Авдіївки - вони обстрілювали позиції українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Українські військові не піддалися на провокації супротивника і не відкрили вогонь у відповідь.

26 вересня бойовики знову відкрили вогонь по бійцям ЗСУ на Луганському напрямку. Ворожа стрілянина велася поблизу Новолуганського - противник здійснив два постріли з автоматичного станкового гранатомета.

"Підрозділи, залучені до проведення операції, продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки", - йдеться в повідомленні Міноборони України.

Раніше Зеленський обіцяв українцям, що завершить війну на Донбасі вже в цьому році. Однак в Офісі президента визнають, що переговори з Росією по Донбасу ускладнилися через місцеві вибори в Україні, а точніше через постанову ВРУ. Президент Росії Володимир Путін і підтримувані їм бойовики ОРДЛО вимагають, щоб депутати змінили цю постанову і призначили вибори в так званих "ЛНР" і "ДНР". Остаточне рішення у цьому скандальному питанні повинна прийняти Верховна Рада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського почали вибачатися перед українцями за скандальну заяву про Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?