Лукашенко раптово звернувся до Зеленського та до всіх українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко раптово звернувся до Зеленського та до всіх українців

Лукашенко раптово звернувся до Зеленського та до всіх українців
Джерело:  online.ua

Олександр Лукашенко, який оголосив себе президентом Білорусія на таємній інавгурації і якого не визнає легітимним міжнародне співтовариство, несподівано для всіх звернувся до українського лідера Володимиру Зеленського та до всіх українців. Він висловив співчуття українській владі і "братньому народу" України в зв'язку з численними жертвами в результаті катастрофи військового літака, на борту якого знаходилися льотчики і курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені І. Кожедуба. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт в.о. президента Білорусі.

"Звістка про катастрофу в Україні в Білорусі сприйнята з великою скорботою і болем. Від усього білоруського народу і себе особисто висловлюю щирі співчуття та слова підтримки братньому народу України, рідним і близьким загиблих", - йдеться в зверненні Лукашенко.

Варто звернути увагу на те, що тим часом Лукашенко продовжує насильство над громадянами Білорусі. У суботу, 26 вересня, за його наказом силовики жорстко розганяють Жіночий марш і затримують людей. Крім протестуючих, силовики затримують і випадкових перехожих. Правозахисники повідомляють про десятки затриманих, більшість з яких жінки.

Нагадаємо, напередодні ввечері в Харківській області поблизу міста Чугуїв розбився військовий літак Ан-26 з курсантами та офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба на борту. Військовий літак Ан-26 ЗСУ військової частини А 4104 впав близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку. Після падіння повітряне судно загорілося. Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер уточнив, що пілот повідомляв диспетчеру про відмову лівого двигуна. Однак, за його словами, для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Тому, що призвело до падіння літака, поки не зрозуміло.

За останніми даними, на борту перебували 27 осіб, 26 з них загинули. Одному курсанту вдалося врятуватися - зараз він знаходиться військовому госпіталі Чугуєва. Крім нього в лікарню з сильними опіками також був госпіталізований ще один курсант, але вранці він помер в реанімації від отриманих травм.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда українського лідера Володимира Зеленського б’є на сполох через рішення Олександра Лукашенка співпрацювати з Росією та її главою Володимиром Путіним в питанні врегулювання ситуації в Білорусі, хоча Україна пропонувала посередництво разом з державами Люблінського трикутника — Польщею і Литвою. Це посередництво Лукашенко і Путіна несе великі ризики для України і означає конфронтацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?