ВООЗ підтримала - Китай прийняв шокуюче рішення щодо коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ підтримала - Китай прийняв шокуюче рішення щодо коронавіруса

ВООЗ підтримала - Китай прийняв шокуюче рішення щодо коронавіруса
Джерело:  online.ua

Китай, як і Росія, вирішив не чекати завершення останніх етапів випробувань експериментальної вакцини проти коронавіруса і почав масову вакцинацію людей. Вже сотням тисяч громадян Китаю ввели препарат, хоча його безпека і ефективність поки не доведені. Член Національної комісії охорони здоров'я КНР Чжен Чжунвей зазначив, що вже з липня китайці отримують експериментальну вакцину проти COVID-19. При цьому він запевнив, що Китай отримав "розуміння і підтримку" Всесвітньої організації охорони здоров'я перед тим, як почати використання вакцини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на New York Post.

Як відомо, спочатку ВООЗ критикувала Китай за вакцинацію топ-чиновників і медичних працівників до завершення всіх випробувань препарату. Тепер же, як виявилося, експериментальну китайську вакцину колять сотням тисяч громадян Китаю, і це підтримують в ВООЗ.

"Після прийняття рішення про вакцинацію представників високоризикових професій у нас були переговори з відповідними представниками ВООЗ в Китаї і ми отримали розуміння і підтримку з боку міжнародної організації", - запевнив Чжунвей.

Вакцинація людей препаратом, безпека якого не доведена, шокувала експертів медичної галузі в усьому світі. При цьому в ВООЗ поспішили виправдатися. У міжнародній медичній організації заявили, що Китай у відповідності зі своїми національними правилами і законодавством володіє автономією у видачі дозволів на використання в надзвичайних ситуаціях будь-яких продуктів для здоров'я.

"Країни можуть самостійно видавати дозволи на екстрене використання будь-яких медичних засобів відповідно до національних нормативних актів і законодавства", - прокоментувала ситуацію асистентка генерального директора ВООЗ Маріанджела Сімао.

Про яку надзвичайну ситуацію в Китаї йде мова не зрозуміло, адже китайські представники галузі охорони здоров'я регулярно заявляють, що майже знищили коронавірус. В офіційному Пекіні пояснюють, що хочуть за допомогою вакцини не допустити відновлення пандемії, друга хвиля якої вже охопила майже весь світ.

Важливо відзначити, що в Китаї в даний час на різних стадіях випробувань знаходяться не менше восьми вакцин від коронавіруса. Одна з них вже увійшла в третій етап випробувань - препарат вводять тисячам людей разом з плацебо для перевірки дієвості та контролю за побічними ефектами. В світу в розробці знаходяться більше 100 вакцин від коронавіруса, але жодна з них поки не має доведеної ефективності в лікуванні коронавірусної хвороби. За оцінками ВООЗ, в кращому випадку готова вакцина проти COVID-19 з'явиться до кінця 2020 року. При цьому в міжнародній організації попередили, що число померлих від коронавіруса в світі може досягти двох мільйонів, перш ніж ефективна вакцина буде запущена в масовий обіг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні зростає стрімкими темпами - у неділю, 27 вересня, зафіксували 3130 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 198 634 осіб, з них 3959 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. У світі коронавірусом захворіли вже понад 33 млн людей, з яких 998 тисяч померли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?