З Донбасу прийшли невтішні новини - що там відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли невтішні новини - що там відбувається

З Донбасу прийшли невтішні новини - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Проросійські бойовики в порушення домовленостей про припинення вогню знову порушили режим перемир'я, який діє на Донбасі вже два місяці - з 27 липня. У неділю, 27 вересня, вони чотири рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників, незважаючи на введений режим тиші. Бойовики ОРДЛО стріляли в районі Опитного, Орехово і Шумів. У штабі ООС повідомили, що зараз відбувається на Донбасі, зазначивши, що ситуація повністю контролюється українськими захисниками. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресцентр штабу ООС.

"З початку поточної доби, 27 вересня, збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили домовленості, які вступили в дію 27 липня 2020 року. Пострілами з станкового автоматичного гранатомета, великокаліберного кулемета і підствольного гранатомета ворог порушував проголошений режим припинення вогню поблизу населеного пункту Опитне, зі стрілецької зброї - на ділянках лінії зіткнення неподалік Орехово і Шумів. Бойових втрат і поранень в результаті ворожих обстрілів серед українських захисників немає", - йдеться в зведенні ООС.

Незважаючи на стабільну і контрольовану ситуацію на Донбасі, українські захисники готуються до можливого наступу бойовиків. Бійці ЗСУ нарощують свої оперативні можливості, щоб в будь-який момент оперативно відреагувати на зміну ситуації в зоні ООС.

У пресцентрі ООС повідомили, що в районах відведення важкого озброєння командуванням об'єднаних сил було проведено комплекс практичних заходів, спрямованих на нарощування оперативних можливостей і рівня злагодженості органів військового управління та підпорядкованих військових частин. Тренування задіяних до навчань органів військового управління, загальновійськових і артилерійських резервів проходило з практичним їх виходом в райони розгортання в умовах різкої зміни оперативної і тактичної обстановки. У певних районах, для управління військами та організації взаємодії з питань спільного виконання завдань військовими частинами і резервами Об'єднаних сил, були розгорнуті передові пункти управління на рухомих засобах органів військового управління і військових частин.

"У перший день тренувань резерви підсилювали підрозділи першої лінії оборони, які, за легендою, відбивали наступ противника шляхом сталого змісту оборонних рубежів, веденням позиційної, а на окремих напрямках маневреної оборони. У наступні два дні сили загальновійськових і артилерійських резервів в чіткій взаємодії з підрозділами , які виконують завдання на першій і другій лінії оборони, наносили поразки противнику, вклинювалися, і відновлювали втрачене положення контратаками. Проведення практичних заходів дозволило значно підвищити рівень бойової виучки та злагодженості дій підрозділів об'єднаних сил в ході виконання певних завдань", - відзначили в штабі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський терміново приїхав в зону ООС, де провів засідання з керівництвом силових відомств і представниками ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?