Потрібно припинити військові дії - Путін виступив с неочікуваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно припинити військові дії - Путін виступив с неочікуваною заявою

Потрібно припинити військові дії - Путін виступив с неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін, який вже сьомий рік веде війну проти України на території Донбасу, підтримує ніким не визнане Придністров'я, Південну Осетію і режим Башара Асада в Сирії, раптово перейнявся загостренням ситуації в Нагірному Карабасі. Глава Кремля заявив, що Вірменії та Азербайджану потрібно припинити військові дії, які вже перейшли в запеклі бої. З такою заявою Путін виступив під час телефонної розмови в вірменським прем'єром Ніколом Пашиняном, який стурбований тим, що Азербайджан підтримує Туреччина. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

"Обговорювалося різке загострення ситуації в зоні нагірно-карабаського конфлікту. З російського боку виражена серйозна заклопотаність у зв'язку з поновленням широкомасштабних бойових зіткнень. Відзначено, що зараз важливо докласти усіх необхідних зусиль для того, щоб не допустити подальшої ескалації протистояння, а головне - потрібно припинити військові дії" , - повідомили в Кремлі деталі переговорів Путіна і Пашиняна.

Нагадаємо, конфлікт між Азербайджаном і Вірменією триває кілька десятиліть. Причиною став Нагорний Карабах, який де-юре знаходиться на азербайджанській території, а ось фактично він перебуває під контролем вірменського командування. Нове загострення там почалося в середині липня цього року, в результаті якого загинули десятки військовослужбовців.

Вранці 27 вересня між Вірменією і Азербайджаном знову почалося військове протистояння. Уряд Вірменії оголосив військовий стан і загальну мобілізацію у зв'язку із загостренням збройного конфлікту. В Азербайджані заявили про "відповідні заходи з метою припинення цієї провокації супротивника і забезпечення безпеки цивільного населення, що проживає поблизу лінії протистояння військ". У Міноборони Вірменії повідомляють, що в боях вже загинули 16 вірменських військових, більше 100 осіб отримали поранення - серед постраждалих є мирні жителі. При цьому офіційний Єреван вже заявив про готовність розглянути питання визнання незалежності Нагірного Карабаху.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вірменія попередила світ про загрозу великої війни, яка може стати наслідком деескалації конфлікту в Нагірному Карабасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?