Амбітні плани Маска знову зазнали поразки
Категорія
Технології
Дата публікації

Амбітні плани Маска знову зазнали поразки

Амбітні плани Маска знову зазнали поразки
Джерело:  online.ua

У компанії SpaceX вирішили несподівано відмовитися від запуску нової партії супутників проєкту Starlink. Раптове рішення ухвалили буквально перед стартом у понеділок, 28 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію запуску.

За офіційними даними, ракета-носій Falcon 9 з 60-ма новими супутниками мала піднятися у повітря о 10:22 EST у згаданий день. Утім, через погану погоду в районі космодрому NASA на мисі Канаверал у Флориді.

Ця партія мала б стати вже 13-ю з моменту старту програми у травні минулого року. Попередній запуск відбувся 3 вересня.

Загальна кількість апаратів Starlink на орбіті становить 713, це зробило SpaceX найбільшим супутниковим оператором світу. Водночас обсяг інвестицій сягнув понад 10 мільярдів доларів США.

У компанії вважають, для підтримання постійної та ефективної мережі інтернет-з'єднання необхідно принаймні 12 тисяч супутників. У майбутньому вона збільшиться до 30 тисяч апаратів на орбіті.

Ілон Маск наголошував, це дозволить користуватися інтернетом з будь-якого району планети. Утім, такий сервіс не буде безплатним, як дехто вважає досі.

Вже до кінця 2020 року у SpaceX планували забезпечити з'єднання з інтернетом по всій Північній Америці.

Супутники Starlink після перших запусків викликали обурення вчених, бо ті світили настільки яскраво, що заважали спостерігати за небом. Цікаво, що сам Мас обіцяв жодним чином не заважати науці.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ілон Маск вирішив знову здивувати світ своїми планами — він має намір знизити ціни на свої автомобілі Tesla, щоб вони були доступнішими людям. Вже до 2023 року Маск обіцяє випустити бюджетну Tesla вартістю 25 тисяч доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?