Дослідники нарешті пояснили, як подолати синдром нав'язливої мелодії
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники нарешті пояснили, як подолати синдром нав'язливої мелодії

Дослідники нарешті пояснили, як подолати синдром нав'язливої мелодії
Джерело:  online.ua

За словами вчених, 98% людей доволі часто відчувають стан, який називається "синдром нав'язливої мелодії". Проте, що саме відбувається з нашим мозком під час "застрягання" мелодії, ніхто раніше не міг пояснити. Науковці звертають увагу на те, що і жінки, і чоловіки однаково часто відчувають це явище, але синдром нав'язливих мелодій має тенденцію тривати довше у жінок. Крім того, він дратує їх сильніше, ніж чоловіків. Також наголошується, що на пісні з текстами припадає майже 73,7% "застряглих мелодій", тоді як інструментальна музика викликає лише 7,7% всіх випадків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на webmd.

За словами експертів, щоб боротися з синдромом нав'язливої мелодії потрібно зразу ж "перемкнути" мозок на будь-яку важку задачу для робочої пам'яті – кросворд, логічну вправу або щось подібне.

"Коли людина чує музику, низькі та високі частоти обробляють різні області мозку, "зводячи" їх в єдину гармонійну картину. Ефекти впливу музики на мозок легко зафіксувати під час звучання мелодії, але як це зробити, коли музика програється тільки в голові? Дослідники використовували метод електрокортикографії – фіксування мозкової активності за допомогою електродів, накладених на кору головного мозку. Цей метод дозволяє фіксувати активність нейронів в різних областях мозку набагато точніше", - йдеться в повідомленні видання.

За словами дослідників, сприйняття музики та "програвання" уявних мелодій активують одні й ті ж ділянки мозку, що відповідають за обробку низьких і високих частот. Що важлив розуміти, отримані дані відкрили вченим перспективу для нового підходу до дослідження афазії – стану, при якому людина чує і прекрасно розуміє мову, але не може говорити або відтворити почуте.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що іноземні вчені неочікувано для всіх дійшли висновку, що звичайний кивок головою робить людину на 30% привабливішою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?