У Раді розкрили результати розшифрування чорних скриньок Ан-26
Категорія
Україна
Дата публікації

У Раді розкрили результати розшифрування чорних скриньок Ан-26

У Раді розкрили результати розшифрування чорних скриньок Ан-26
Джерело:  online.ua

Команда експертів у середу, 30 вересня, завершила роботу над розшифруванням бортових самописців літака Ан-26, який потрапив у аварію в Харківській області. Процес дешифрування спочатку супроводжувався певними проблемами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву голови підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету ВР Ірини Верещук.

За її словами, процес завершено успішно.

"Сьогодні нам доповіли, що "чорні ящики" були розшифровані. Спочатку були проблеми зі звуком, але зараз все розшифровано. Вже сьогодні приступаємо до оцінки того, що було в "чорних ящиках", - пояснила Верещук.

Вона зауважила, на порядку денному слідство має три головні версії щодо падіння літака.

"Розробляють, в основному, три версії — неправильно організація польотів була зроблена, помилка пілотів або людський фактор, і третя — технічна несправність", - додала посадовиця.

Нагадаємо, Ан-26 упав під Харковом ввечері у п'ятницю, 25 вересня. Він загорівся одразу після зіткнення з землею, 25 пасажирів та членів екіпажу загинули на місці події.

Один з двох евакуйованих постраждалих помер на руках у лікарів. Курсант Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба В’ячеслав Золочевський, який став єдиним, хто вижив після падіння військового літака Ан-26 під Чугуєвом, нещодавно прийшов до тями. Варто звернути увагу на те, що його стан здоров’я медики оцінюють як задовільний.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко виступив з важливою заявою — він звернув увагу влади на те, що записи переговорів пілотів літака Ан-26, який зазнав катастрофи під Чугуєвом, необхідно опублікувати, щоб уникнути спекуляції на тему причин аварії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?