СБУ розповіла, кого із українських чиновників завербували бойовики на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ розповіла, кого із українських чиновників завербували бойовики на Донбасі

СБУ розповіла, кого із українських чиновників завербували бойовики на Донбасі
Джерело:  online.ua

30 вересня контррозвідка Служби безпеки України поділилася з українцями важливою новиною - у відомстві заявили, що контрольовані російськими спецслужбами бойовики намагалися схилити до державної зради співробітницю Луганської ОДА. Згідно з останніми даними, проросійські сили затримали жінку на КПВВ "Станиця Луганська" під час відвідин родичів. За словами представників СБУ, щоб схилити чиновницю до конфіденційної співпраці вони вдалися до звичних методів переконання: погроз життю та здоров`ю рідних, шантажу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського відомства.

"Російських найманців цікавила інформація про роботу адміністрації, персональні дані керівництва та співробітників, паролі доступу до електронної пошти тощо. Вони наполягали, аби чиновниця не лише систематично передавала їм службову інформацію, але й залучила до співпраці з ними свого чоловіка-секретоносія, співробітника Національної поліції", - йдеться в повідомленні.

Представники контрозвідки розпоідають, що під тиском бойовиків чиновниця підписала угоду про конфіденційну співпрацю. Їй було надано додаткові інструкції та відпрацьовано канали конспіративного звʼязку. Після приїзду на контрольовану українською владою територію вона почала отримували електронні листи з погрозами і вимогами вийти на зв'язок.

"Контррозвідники СБУ встановили, що жінка не планувала здійснювати жодних дій на шкоду державній безпеці. Вона надала детальні свідчення щодо обставин свого вербування та поставлених завдань. Після перевірки її звільнили від кримінальної відповідальності", - наголошують в СБУ.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно контррозвідка СБ України дізналася про вербування представниками так званого "МДБ ЛНР" посадовця одного з регіональних підрозділів Мін’юсту в Луганській області. Оперативники СБУ розповіли, що бойовики затримали юриста під час його поїздки до тимчасово окупованого Луганська.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 серпня Федеральна служба безпеки РФ накинулася на Службу безпеки України з новими звинуваченнями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?