В ЄС почали відновлювати надзвичайний стан через COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС почали відновлювати надзвичайний стан через COVID-19

В ЄС почали відновлювати надзвичайний стан через COVID-19
Джерело:  online.ua

На території Чехії знову відновлюють чинність надзвичайного стану, це пов'язано з погіршенням ситуації навколо епідемії коронавірусу COVID-19. Уряд країни підтвердив це на офіційному рівні у середу, 30 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Novinky.

За даними міністерства охорони здоров'я, режим відрізнятися від того, який вже вводили на початку весни.

Наприклад, чеські регіони не зазнають закриття кордонів чи інших обмежень руху. надзвичайний стан на 30 днів повинен дозволити владі більше контролювати скупчення людей, щоб запобігти поширенню інфекції.

Також МОЗ наголосило на неефективності обмежувальних заходів, які чинні сьогодні.

Уряд готовий закривати школи в регіонах, де зафіксовано найбільшу кількість нових випадків COVID-19, події на відкритих ділянках обмежать за кількістю учасників — до 20 осіб, а також заборонять знаходитися понад 10 особам знаходитися в одному приміщенні, однак це не стосується театрів.

Усі спортивні змагання проводитимуть без глядачів.

Слід нагадати, режим надзвичайної ситуації навесні тривав по всій Чехії з 12 березня до 17 травня. Станом на 30 вересня у країні підтвердили від початку епідемії 67 843 випадки коронавірусу. Кількість смертей сягнула 636.

Тим часом в Україні COVID-19 встановив новий антирекорд — одразу 4027 випадків за попередню добу, загальна кількість сягнула 208 959.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідерка ФРН Ангела Меркель звернулася із новим важливим попередженням до німців та усієї міжнародної спільноти — канцлерка висловила стурбованість розвитком пандемії коронавірусу в країні та попередила про ймовірність "19 200 заражених на день" до Різдва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?