Штаб ООС назвав реальну причину масштабних пожеж на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Штаб ООС назвав реальну причину масштабних пожеж на Луганщині

Штаб ООС назвав реальну причину масштабних пожеж на Луганщині
Джерело:  online.ua

30 вересня на Луганщині почалися масштабні пожежі у трьох місцях. Цього ж дня очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова офіційно заявила, що за фактами масштабних пожеж на Луганщині, де полум‘ям охоплено понад 9300 га, розпочаті кримінальні провадження. За попередніми даними, під час пожеж 3 людини загинули, ще 3 госпіталізовані. Вже 1 жовтня представники штабу ООС вирішили розповісти про реальну причину пожеж - за їхніми словами, військові ЗСУ та рятувальники ДСНС продовжують локалізувати пожежі, "спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль". Не можна не згадати про те, що у Станично-Луганській райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів також розповідають, що формування Росії на Донбасі здійснили обстріл лісового масиву, в результаті чого виник новий осередки пожежі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на штаб ООС.

"Упродовж минулої доби, 30 вересня, у районах відповідальності українських бригад зафіксовано одинадцять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Унаслідок ворожого пострілу з підствольного гранатомета один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїна оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я пораненого – задовільний", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що українські воїни разом із рятувальниками ДСНС та представниками лісових господарств роблять все можливе, щоб локалізувати пожежі, "спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль". Не можна не звернути увагу на те, що до ліквідації пожеж на Луганщині залучено 450 бійців ЗСУ та виділено понад 10 одиниць важкої інженерної та спецтехніки. Загальна площа загорання становить понад 85 гектарів

Українські синоптики прогнозують, що з 1 по 5 жовтня буде спостерігатися малохмарна погода без опадів, 1 жовтня пориви вітру до 20 м/с, в інші дні вітер 3-12 м/с. Температура повітря вдень від 17 до 25 градусів. Через сильний вітер на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ізраїль попередив світ про ймовірність нового вибуху в Бейруті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?