Нищівні пожежі в Україні призвели до чисельних жертв
Категорія
Події
Дата публікації

Нищівні пожежі в Україні призвели до чисельних жертв

Нищівні пожежі в Україні призвели до чисельних жертв
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ розкрили подробиці щодо боротьби з полум'ям, яке поширюється Луганською областю. Вже декілька людей стали жертвами вогнища станом на ранок у четвер, 1 жовтня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційними даними, на місці подій працює оперативна група під керівництвом Сергія Ярового, першого заступника міністра внутрішніх справ.

"Вже добу пожежники, рятувальники, поліцейські, військовослужбовці гасять пожежі та евакуюють людей. Внаслідок пожеж загинуло 5 осіб. За оперативними даними евакуйовано 120 осіб. Всього до гасіння пожеж залучено 1 тис. 229 осіб та 204 од. техніки", - зауважили в МВС.

Загальна кількість пожеж на Луганщині становила упродовж доби 146, з них станом на ранок у четвер ліквідували 82. Сильний вітер повинен у швидкому поширенні вогню.

До складу згаданої групи залучили керівника Державної служби надзвичайних ситуацій Миколу Чечоткіна, командувача Нацгвардії Миколу Балана, керівника Державного агентства лісових ресурсів Василя Кузьовича, першого заступника міністра з питань реінтеграції ТОТ Ростислава Замлинського.

"До гасіння пожеж, за погодженням зі штабом ООС та СЦКК, залучено авіацію. За фактами пожеж на Луганщині поліція відкрила сім кримінальних проваджень", - додали в уряді.

Пожежі на Луганщині спалахнули напередодні, 30 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже 1 жовтня представники штабу ООС вирішили розповісти про реальну причину пожеж — за їхніми словами, військові ЗСУ та рятувальники ДСНС продовжують локалізувати пожежі, "спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасувальних куль".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?