Зеленський повідомив українцям несподівану новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив українцям несподівану новину

Зеленський повідомив українцям несподівану новину
Джерело:  online.ua

З 2020 року в календарі України з'явилося нове свято - День територіальної оборони. Його заснував український президент Володимир Зеленський, який встановив відзначати свято в першу неділю жовтня, коли відзначають і День вчителя. Відповідний наказ Зеленський підписав напередодні. У документі говориться, що нове свято будуть святкувати щорічно. Воно спрямоване на подальший розвиток сучасних військових традицій в Україні, повідомляє ONLINE.UA.

"Сьогодні наша надважливе мета - досягти миру на Донбасі і зберегти територіальну цілісність України. Ми говоримо про це на кожній зустрічі з нашими міжнародними партнерами. Також ми робимо і будемо робити все для зміцнення обороноздатності України", - прокоментував Зеленський затвердження нового свята в Україні.

Це не перша ініціатива Зеленського щодо свят в Україні. Раніше президент доручив Кабміну розглянути питання надання державного статусу релігійним святам, зокрема таким, як Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-ха-Шана, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим.

Крім того, влітку 2020 роки українці також вперше відзначали День фермера. Це свято заснував Зеленський. Тепер його щорічно відзначатимуть 19 червня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як будуть відпочивати українці в жовтні 2020 року. У зв'язку зі святом День захисника України, який відзначається 14 жовтня і в цьому році випадає на середу, в українців буде додатковий вихідний день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?