Венедиктова нарешті пояснила своє резонансне рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедиктова нарешті пояснила своє резонансне рішення

Венедиктова нарешті пояснила своє резонансне рішення
Джерело:  online.ua

Генпрокурор України Ірина Венедиктова екстрено звернулася до всіх українців і пояснила, чому вирішила переїхати в президентську резиденцію в Пущі-Водиці. Вона запевнила, що це рішення прийнято виключно з міркувань безпеки і вона не довго збирається жити в цьому будинку площею більше 675 кв. м. і орендної платою близько 64 тисяч гривень на місяць. Венедиктова підкреслила, що ніяких законів не порушувала, тому вирішила поставити крапку в цьому питанні, яке викликало резонанс в українському суспільстві. Чому Венедиктова переїхала в Пущу-Водицю, генпрокурорка України повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

"Прошу повірити мені на слово, що переїзд в цій будинок тимчасовий захід і перебралася я туди зовсім не тому, що я дуже хотіла поліпшити свої житлові умови. Так необхідно зробити в той конкретний момент часу і пов'язаний цей момент був виключно міркуваннями безпеки", - йдеться в зверненні Венедиктової до українців.

Генпрокурорка розповіла, що за місцем її проживання останнім часом відбувається багато небезпечниї подій - від кинутих дроном политих кров'ю мертвих птахів на балкон її будинку до куди більш неприємних і по-справжньому небезпечних обставин, суть яких Венедиктова вирішила не розкривати.

"У жодні, звичайно ж, змови з співробітниками ДУС або КМ я не вступала. Розмір орендної плати я не встановлювала, а отримавши пропозицію, просто з нею погодилася, прекрасно розуміючи, що моє перебування в цьому будинку займе лише кілька місяців, не більше. Я попросила надати мені методологію розрахунку орендної плати за використання самого будинку, плати за використання загальних територій тощо. Якщо виявиться, що в питанні формування орендної плати не все так однозначно і вона могла бути встановлена на більш високому рівні, я негайно сама за своєю особистою ініціативою внесу необхідну доплату, щоб не залишити навіть тіні сумніву в цьому чутливому для суспільства питанні ", - додала Ванедіктова.

Очільниця Генрпрокуратури України додала, що не бачить у своїх діях ні правових, ні морально-етичних питань, так як ніяких законів вона не порушувала. Вона планує якомога швидше переїхати в Пущу-Водицю, зазначивши, що це може зайняти кілька днів.

"У цьому питанні стоїть крапка", - підсумувала генпрокурорка.

Про несподіваний переїзд Венедиктової в Пущу-Водицю раніше повідомив нардеп Гео Лерос, який оприлюднив фрагмент договору оренди резиденції. У документі зазначено, що генпрокурорка орендує шестикімнатний будинок загальною площею 675,1 кв. м. за майже 64 тисячі гривень на місяць. При цьому, за його даними, за маєток вона платить менше третини від суми оренди, так як згідно з документами Державного управління справами, утримання резиденції щомісяця обходиться платникам податків на 100 тисяч дорожче, тобто майже в 164 тисяч гривень, а значить різницю в сумі покривають з держбюджету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Венедиктова звернулася до всіх українців і повідомила, що не збирається йти у відставку. Вона пояснила, що заяву на звільнення при прийомі на посаду вона, на відміну від інших чиновників, не писала, тому покине свій пост, поки відповідне рішення не прийме Верховна Рада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?