Команда Зеленського оперативно відреагувала на загострення ситуації на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського оперативно відреагувала на загострення ситуації на Донбасі

Команда Зеленського оперативно відреагувала на загострення ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

1 жовтня команда глави держави Володимира Зеленського офіційно повідомила українцям, що взяла до відома інформацію штабу ООС про те, що причиною пожеж на Луганщині могли стати обстріли проросійських сил. Окрім того, Офіс президента присоромив народних обранців, які виступали проти збільшення видатків на Міністерство внутрішніх справ у бюджеті на 2021 рік - у Зеленського поскаржилися, що таким чином депутати виступають проти збільшення видатків на ДСНС. За словами команди українського лідера, наразі дуже важливо чітко встановити причини такого масштабного розповсюдження вогню. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Взяли до відома повідомлення генерального прокурора Ірини Венедіктової щодо кримінальних проваджень, розпочатих за фактом пожеж. Враховуємо також інформацію про провокативні обстріли, що могли здійснюватися з тимчасово окупованої території нашої держави незаконними збройними формуваннями та могли спричинити принаймні частину з цих пожеж у таких погодних умовах, які є в ці дні на лінії розмежування", - йдеться в повідомленні Офісу президента.

Окрім того, в ОП звернули увагу на те, що представники Кабміну повинні надати допомогу всім, хто постраждав від пожеж: "без зайвої бюрократії та в достатньому обсязі". У Зеленського також нагадали, що у бюджеті на 2021 рік повинні "врахувати потребу у збільшенні видатків на сектор оборони та безпеки держави". Зокрема, для Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також команда глави держави наголосила, що заклики до економії за рахунок рятувальників, які звучали в парламенті, розцінюють "як особливо безвідповідальні та цинічні, що можуть тільки зашкодити державі".

"Рятувальникам уже вдалося загасити десятки осередків займання, а сил і засобів для ліквідації пожеж вистачає", - додають на сайті ОП.

Варто також нагадати, що зранку 1 жовтня на Луганщину вилетіла урядова група, яку очолює перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що штаб ООС назвав реальну причину пожеж на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?