США зробили останнє попередження Путіну через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США зробили останнє попередження Путіну через Україну

США зробили останнє попередження Путіну через Україну
Джерело:  interfax.com.ua

Американський посол в Росії Джон Салліван зробив жорстке попередження команді президента РФ Володимира Путіна - впливовий дипломат наголосив, що офіційний Вашингтон та Берлін не розглядають скасування санкцій Штатів проти Росії. Окрім того, він нагадав, що нещодавно влада ФРН пропонувала США угоду на один мільярд євро - все для того, щоб Білий дім відмовився від санкцій, запроваджених щодо російського газопроводу "Північний потік-2". Джон Салліван вкотре підкреслив, що влада Штатів не проводить перемовини про скасування санкцій, які б дозволили будівництво газопроводу, тому Володимиру Путіну можна навіть не намагатися якимось чином змінити ситуацію. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Газопровід також створює загрозу для України, а мені відомо, що в Німеччині і в цілому в Європі багатьох хвилює стабільність і економічна життєздатність України. Тому ми продовжуємо закликати до відмови від завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2", - наголосив американський дипломат.

Він також нагадав, що нещодавно очільник Держдепу США Майкл Помпео "вкотре прямо сформулював давнє заперечення офіційного Вашингтону проти цього газопроводу. За словами посла, він створює реальні ризики для Європейського Союзу, який стане ще більш залежним від газу, що надходить з одного джерела".

Не можна не згадати й про те, що команда Ангели Меркель нещодавно попередила, що буде уважно перевіряти законність санкцій США проти скандального газогону. Прессекретар уряду ФРН Штеффен Зайберт зауважив, що Берлін сумнвається в законності обмежень, які зачіпають інші держави.

Як відомо, раніше ФРН пропонувала сша виділити до одного мільярда євро на будівництво двох терміналів для американського скрапленого природного газу. У відповідь на цю "послугу" Вашингтон мав дозволити добудувати "Північний потік". За попередніми даними, цю пропозицію команда Меркель озвучила ще до того, як стало відомо про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський під час відвідування Словаччини торкнувся питання російського газогону "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?