У ВООЗ попередили про стрімке погіршення ситуації з коронавірусом в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У ВООЗ попередили про стрімке погіршення ситуації з коронавірусом в Україні

У ВООЗ попередили про стрімке погіршення ситуації з коронавірусом в Україні
Джерело:  Суспільне

Ситуація з коронавірусом в Україні, як і в усьому світі, стрімко погіршується. У найближчі місяці, за прогнозом ВООЗ, кількість випадків перевищить 5000, і в грудні може досягти показників захворюваності від 7 до 9 тисяч випадків в день. Причиною тому, на думку експертів, є соціальні зв'язки українців - сім'я, робота в колективах, навчання в школах, відвідування масових заходів. Також в ВООЗ підкреслили, що тільки кожна 4-та людина в країні регулярно миє руки, а кожна третя людина не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи. Такий невтішний прогноз щодо ситуації з коронавіурсом в Україні зробив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт, передає ONLINE.UA з посиланням на Суспільне.

"Те, що ми зараз спостерігаємо в Україні, це зростання кількості випадків захворювання. У найближчі місяці ми очікуємо, що кількість випадків перевищить 5000, і може становити від 7-ми до 9-ти тисяч випадків в день. У цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків в Європі ", - зазначив Хабіхт.

Представник ВООЗ додав, що Україна знаходиться на 25 місці за рівнем тестування в світі. В середньому, за його даними, проводиться близько 25 тисяч тестів ПЛР на добу, в той час як Німеччина проводить 150 тисяч тестів в день.

"Я спав би набагато краще, якби ми робили 100 тисяч тестів в день. Значить так, нам потрібно робити більше тестів. Так ми визначимо активні осередки захворювання. На додаток, нам необхідно поєднати тестування з відстеженням випадків. Так ми знатимемо, де був перший випадок, і знати, з ким контактувала дана особа протягом попередніх 14 днів, а потім зможемо перевірити, чи захворіли вони. Тоді ми досягнемо ситуації, як в деяких скандинавських країнах або в Німеччині, або в інших, де робили подібні речі. Вони якщо виявляють хворого коронавірус, то можуть знайти і 80% його контактів за попередні 14 днів ", - додав Хабіхт.

Він також попередив, що вже молоді люди потрапили в зону ризику захворювання коронавірусом - показник захворюваності за останні місяці серед людей у віці 15-24 років збільшився втричі.

"Якщо поглянути на співвідношення показників захворюваності серед молодих людей, скажімо, у віці від 15 до 24 років, ми бачимо як цей показник збільшився з 4,5% до 15%. Отже, втричі більше. І саме тому ми повинні залучати молодих людей більше , щоб вони розуміли, як себе захистити ", - підсумував представник ВООЗ.

Важливо відзначити, що вакцину від коронавіруса Україна отримає, за прогнозом ВООЗ, тільки в другій половині 2021 року. Тому Хабіхт дав важливі поради українській владі, щоб захистити населення від коронавірусної інфекції до початку вакцинації:

  • Перше - уникати заходів з масовим скупченням людей, використовувати маски.

  • Друге - необхідно інформувати людей про можливості захисту.

  • Третє - необхідно збільшити показник тестування серед випадків підозри в Україні. Це дуже важливий напрямок роботи для України, на якому необхідно сконцентруватися восени.

  • Четверте - необхідно захищати вразливе населення, оскільки є люди з супутніми хронічними захворюваннями. Це серцеві захворювання, діабет, деякі легеневі захворювання.

  • П'яте - треба продовжувати надавати основні медичні послуги для лікування не тільки COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні рекордно зростає- у четвер, 1 жовтня, зафіксували 4069 нових випадків зараження, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 213 028 чоловік, з них 4193 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавирусной хворобою. Уже 94443 українців змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 114392 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?