В Україні прийняли екстрене рішення щодо жителів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні прийняли екстрене рішення щодо жителів Донбасу

В Україні прийняли екстрене рішення щодо жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

У четвер, 1 жовтня, КПВВ "Станиця Луганська" на Донбасі тимчасово закрили. Таке екстрене рішення прийнято через машстабні пожежі, які вирують в Луганській області. У Станично-Луганської районної державної адміністрації терміново звернулися до жителів тимчасово окупованого Донбасу і пояснили, що пожежа набула подальшого розповсюдження до автодороги, по якій люди перетинають КПВВ, і там вже почалася детонація вибухових пристроїв. Тому з метою безпеки заради збереження життя і здоров'я українців людей не будуть пропускати на КПВВ до тих пір, поки не вдасться стабілізувати ситуацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДПСУ.

"Згідно з рішенням командувача операції Об'єднаних сил КПВВ тимчасово закритий. Зараз пропуск громадян до тимчасово окупованої території не проводиться. Всіх громадян, які перебували в КПВВ і поряд з територією контрольного пункту відведено на безпечну відстань. Крім того, в разі прибуття громадян з тимчасово окупованої території буде відбуватися негайне їх відведення в безпечні місця. Всі прикордонні наряди також відведені з території КПВВ, крім наряду прикриття, який готовий до дій. Зараз про виникнення пожежі поінформовані підрозділи ДСНС. Робота КПВВ може бути відновлена після стабілізації ситуації", - повідомили прикордонники .

Важливо відзначити, що в результаті масштабних пожеж в Луганській області вже загинуло шість осіб, евакуйовано 120 осіб. Рятувальники гасять пожежі вже більше доби - до операції залучено майже 1300 осіб і більше 200 одиниць техніки. За погодженням із штабом ООС і СЦКК також залучена авіація. Гасіння пожеж ускладнюється надзвичайно складними погодними умовами - вітер з ураганними поривами до 20 м / с, тривалий посушливий період, через що вогонь стрімко поширюється на величезні площі. В результаті пожеж в Луганській області пошкоджені 250 будинків у восьми населених пунктах. Зараз йде локалізація 64 вогнищ пожежі в 32 населених пунктах.

Нагадаємо, з 1 вересня Україна змінила правила перетину КПВВ на Донбасі. Відповідно до наказу Командувача операції Об'єднаних сил все контрольні пункти в'їзду-виїзду переходять на осінній графік роботи - з 07.00 до 18.30. При цьому, з міркувань безпеки, в сторону тимчасово окупованій території України після 18.00 громадяни пропускатися не будуть. Також в зв'язку з продовженням карантину в Україні до 31 жовтня на КПВВ будуть діяти обмеження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада спростили правила перетину кордону. 28 вересня припинила свою дію норма постанови Кабміну про заборону в'їзду іноземців на територію України. З цього дня іноземні громадяни можуть вільно в'їжджати в Україну на загальних карантинних умовах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?