Аналітик пояснив, чого чекати від цін на нафту у 2021 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітик пояснив, чого чекати від цін на нафту у 2021 році

Аналітик пояснив, чого чекати від цін на нафту у 2021 році
Джерело:  24 канал

Ні для кого не секрета, що нафта – один з головних та найприбутковіших інструментів для інвестицій, однак з початку пандемії вона демонструє вкрай нестабільну поведінку. Що важливо розуміти, лише у минулому місяці ф'ючерси марки Brent встигли як подорожчати, так і істотно впасти в ціні. Як уже згадувалося раніше, у вересні нафта Brent знизилася з серпневих 45-46 доларів і, досягла рівня 42-43 долари за барель. Американська нафта WTI також знизилася в ціні з рівнів в 42-43 долари, досягнутих в серпні, до відміток 39-40 доларів за барель. Варто звернути увагу на те, що ці рівні значно нижче максимумів, які були на початку року на рівні 68,5 доларів за барель по нафті Brent і 63 долари за барель по нафті WTI. Серед головних причин падіння виділяють підтвердження країнами ОПЕК+ прихильності щодо скорочення видобутку. Окрім того, впливає на вартість й друга хвиля пандемії та карантин у багатьох країнах. Аналітик Forex Club Єфім Вульпі вирішив спрогнозувати, чого чекати від цін на нафту у 2021 році, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Експерт запевняє, що у наступному році ціни на нафту рекордно виростуть. За словами Вульпі, ситуація на всіх фінансових ринках, в цілому, зараз дуже мінлива. Цей фактор не може не вплинути на ринок нафти, Що важливо розуміти, коливання пов'язані, в першу чергу, з невизначеністю з приводу пандемії коронавірусу: чи буде повноцінна друга хвиля і нові карантинні заходи.

"В результаті, на тлі різних новин, що стосуються цієї теми, котирування "чорного золота" показують суттєві коливання. Такі коливання дозволяють добре заробити досвідченим інвесторам", - наголошує експерт.

На його думку, якщо в багатьох країнах світу знову введуть масштабний карантин, це значно знизить попит на нафту. Тобто до кінця року ситуація буде вкрай нестабільною – можливе як стрімке падіння до 30 доларів за нафту марки Brent, так і зліт котирувань аж до 65-70 доларів за барель марки Brent. Саме тому Єфім Вульпі радить не продавати нафту зараз до тих пір поки не з'явиться чітких сигналів до зниження цін.

"У 2021 ж році напруженість навколо ситуації з коронавірусом з великою ймовірністю знизиться. Цьому сприятимуть зусилля країн по боротьбі з епідемією, зокрема, розробка різних вакцин. У зв'язку з цим є велика ймовірність того, що ціни на нафту покажуть зростання в наступному році", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Кабмін озвучив нове попередження українцям щодо 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?