Українцям нагадали про грошову допомогу на самоізоляції
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям нагадали про грошову допомогу на самоізоляції

Українцям нагадали про грошову допомогу на самоізоляції
Джерело:  online.ua

У Фонді соціального страхування нагадали громадянам України про можливість компенсування періоду, який вони провели у самоізоляції. Подібні виплати станом на кінець вересня отримають щонайменше 20 тисяч осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву відомства.

За оприлюдненими деталями, на виплату грошової допомоги вже спрямували близько 24,9 мільйона гривень. Серед осіб, які їх отримали - 5 тисяч медиків.

У вересні зафіксовано серйозне зростання кількості людей, які знаходилися на лікарняних, що забезпечував Фонд соцстрахування. Представники відомства зафіксували буквально подвоєння, його пов'язують з надзвичайним стрибком захворюваності упродовж останніх тижнів.

Не всі громадяни можуть скористатися допомогою фонду через самоізоляцію, йдеться суто про тих, хто втратив робочий час через хворобу чи підозру на COVID-19, які й спровокували перебування під наглядом медиків.

На оплачувану самоізоляцію може розраховувати українець, який контактував з хворим на COVID-19. Підставою для такого страхування стане лікарняний лист, у якому лікар зазначить непрацездатність особи й вкаже причину за кодом 11. Лікарняний можна отримати в дистанційному режимі у період карантину, хворому необхідно зателефонувати своєму лікарю.

Слід зауважити, пересічні українці можуть розраховувати на компенсацію 50% заробітної плати, а от медики отримуватимуть до 100% свого прибутку. Оплата самоізоляції починається з 6-го дня, первинний період має компенсувати безпосередньо роботодавець.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з коронавірусом в Україні, як і в усьому світі, стрімко погіршується. У найближчі місяці, за прогнозом ВООЗ, кількість випадків перевищить 5000, і в грудні може досягти показників захворюваності від 7 до 9 тисяч випадків в день. Причиною тому, на думку експертів, є соціальні зв’язки українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?