У Європі знайшли спосіб виявляти коронавірус у людини за 15 хвилин
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі знайшли спосіб виявляти коронавірус у людини за 15 хвилин

У Європі знайшли спосіб виявляти коронавірус у людини за 15 хвилин
Джерело:  online.ua

Євросоюз схвалив використання експрес-тестів на коронавірус, які дають результати за 15 хвилин. Ці тести Veritor System компанії Becton Dickinson засновані на хроматографическом імуноаналізі прямого і якісного визначення антигенів SARS-CoV-2 в мазках з носа. Їх планують використовувати в службах швидкої допомоги, терапевтами та педіатрами при огляді пацієнтів з підозрою на COVID-19. Результати тестування будуть визначатися прямо на місці під час огляду пацієнтів, так як тест поставляється в комплекті з портативним пристроєм-аналізатором. Перші поставки експерсс-тестів на коронавірус почнуться вже в жовтні 2020 року. Спочатку на європейський ринок поступлять 8 млн тестів, а до березня 2021 року виробники обіцяють випускати до 12 млн тестів в місяць. Наскільки точні нові експерсс-тести на коронавірус і чому в ЄС вирішили поміняти тактику тестування, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Видання зазначає, що схвалений експерсс-тест на коронавірус заснований на визначенні вірусних білків антигенів і менш точний, ніж ПЛР-тести. За твердженням розробників, він визначає захворювання коронавірусною інфекцією в 93,5% випадків, а його відсутність - в 99,3%. При цьому експерти вважають менш точне тестування перевагою експрес-методики, а не його недоліком, так як точні тести можуть значно перевантажувати медичну систему, через те, що визначають здорових людей зі слідами перенесеного COVID-19 як хворих.

Уже відомо, що нові експрес-тести на коронавірус коштуватимуть близько 20 доларів (приблизно 560 грн), а пристрій-аналізатор вийде на ринок за ціною 250-300 доларів.

Важливо відзначити, що експрес-тестування на антигени SARS-CoV-2 набирає популярність в Європі, так як такі тести швидкі і досить точні, хоч і рекомендується підтверджувати їх результат за допомогою методу ПЛР. До кінця 2020 року ще дві компанії планують випустити нові експрес-тести, що, на думку медиків, дозволить легше подолати другу хвилю пандемії.

Як відомо, станом на 1 жовтня в світі захворіли коронавірусом вже більше 34,1 млн осіб. За останню добу в світі діагностували 313 тисяч нових випадків. Більше кількість хворих зростає в Індії, Бразилії та США. Україна у світовій статистиці по захворюваності на коронавірус знаходиться вже на 25-му місці, серед країн Європи - на 7 місці. За кількістю померлих на добу Україна 15 в світовій динаміці і 4 в європейській. В Європі за попередню добу найвища смертність в Росії - там померли 177 осіб.

За останню добу в нашій країні діагностували 4069 нових випадків зараження, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 213 028 осіб, з них 4193 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавирусной хворобою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ попередили про стрімке погіршення ситуації з коронавірусом в Україні. У найближчі місяці, за прогнозом ВООЗ, кількість випадків перевищить 5000, і в грудні може досягти показників захворюваності від 7 до 9 тисяч випадків в день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?