Синоптики спрогнозували, коли прийдуть перші морози в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики спрогнозували, коли прийдуть перші морози в Україну

Синоптики спрогнозували, коли прийдуть перші морози в Україну
Джерело:  online.ua

В Україні настала осінь, з якої в країну прийшло похолодання і дощі. Синоптики звернули увагу українців на те, що тепла більше чекати не варто, так як погода в жовтні, за їхнім прогнозом, буде погіршуватися, а в кінці місяця в багато регіонів країни можуть прийти заморозки. Однак вони зазначають, що ніяких аномальних погодних явищ не очікується - зниження температури повітря та опади будуть відбуватися в межах середніх багаторічних погодних значень. Якою буде погода в жовтні 2020 року і коли прийдуть перші морози в Україні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"Середня місячна температура передбачається 7-12 ° С тепла (в горах 6-7 ° С тепла), що близько до середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів очікується 30-65 мм, в Карпатах місцями 75-100 мм, що в межах середніх багаторічних значень ", - йдеться в прогнозі погоди на жовтень.

При цьому, згідно з прогнозом синоптиків Gismeteo, в жовтні в Україні почнеться сезон дощів. Однак у першій половині другого осіннього місяця можливе підвищення температури повітря до + 20°С і вище. Але в третій декаді жовтня в Україну прийдуть перші заморозки. До мінусових значень температура буде опускатися переважно вночі в західних і північних областях, а також в центрі України.

Погода в Києві у жовтні 2020 року

Погода в Харкові у жовтні 2020 року

Погода у Львові у жовтні 2020 року

Важливо відзначити, що середня місячна температура повітря в жовтні становить 6-12°С. У другій і третій декадах жовтня проходить перехід середньої добової температури від + 8°С в бік зниження. Абсолютний максимум температури повітря становить 25-35°С, в гірських районах 18-24°С. Абсолютний мінімум температури в жовтні зафіксовано на відмітках -5 ...- 16°С, в північних, центральних, східних областях і в Карпатах місцями було -18 ...- 23°С, на півдні Криму - 0-2°С.

Нагадаємо, за прогнозом синоптиків, літо в Україні закінчиться в кінці вересня. Вони попередили, що осінь цього року буде холодною і сирою, проте в жовтні ще буде "велике" бабине літо, яке порадує українців теплом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 27 вересня в Україні випав перший сніг. Сніжним покривом накрило чорногорський хребет на горі Піп Іван Чорногорський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?