Експерт детально пояснив, чому Путіну насправді не потрібен Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт детально пояснив, чому Путіну насправді не потрібен Донбас

Експерт детально пояснив, чому Путіну насправді не потрібен Донбас
Джерело:  Крим.Реалії

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер поділився своєю думкою щодо останніх подій в Україні та на Донбасі. За словами американського дипломата, наразі немає підстав думати, що очільник Кремля Володимир Путін хоче анексувати Донбас. На думку експерта, офіційній Москві він потрібен лише для того, щоб тиснути на Кабінет міністрів України та команду глави держави Володимира Зеленського. Стівен Пайфер переконує, що Росія не анексує Донбас, як Крим у 2014 році, бо це дорого коштуватиме. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Крим.Реалії".

"Росіяни незаконно застосували військову силу для захоплення Криму, провели цей абсолютно фальшивий референдум, а потім незаконно анексували півострів. Той факт, що це нелегальні дії, підтверджується тим, що так мало країн у світі визнали включення Криму до складу Росії", - наголосив американський дипломат.

За словами Стівена Пайфера, якщо говорити про Донбас, то Володимир Путін навіть не намагався його анексувати. Експерт звертає увагу на те, що в Кремлі не зробили нічого, що наводило б на думку про те, що Москві потрібен Донбас. Офіційна Москва вже зрозуміла, що захоплення Криму обійшлося набагато дорожче, ніж очікувалося. За словами посла, анексія Донбасу коштуватиме Росії набагато дорожче, ніж анексія Криму у 2014. Кремль, ймовірно, не згоден на такі "витрати".

"Росія використовує Донбас, як засіб тиску на український уряд, тому є не так багато ознак, що вона його анексує. Думаю, це наближує Донбас до врегулювання ситуації. На жаль, Росія не зробила того, що повинна була, щоб залагодити цей конфлікт", - каже американський дипломат.

На думку Стівена Пайфера, міжнародній спільноті потрібно невідкладно розглянути питання про нові санкції проти Росії, адже лише у такий спосіб можна вплинути на витрати та прибуток Москви від того, що вона робить на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Офіс глави держави Володимира Зеленського невідкладно звернувся до усіх українських громадян після гучного скандалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?