Тихановська озвучила несподівану пропозицію Путіну щодо Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська озвучила несподівану пропозицію Путіну щодо Білорусі

Тихановська озвучила несподівану пропозицію Путіну щодо Білорусі
Джерело:  online.ua

Головна суперниця скандального диктатора та лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська озвучила пропозицію залучити очільника Кремля Володимира Путіна до перемовин щодо ситуації в Білорусі. За її словами, на них має бути присутній й французький лідер Еммануель Макрон. Політикиня також звернула увагу на те, що білоруси завжди були готові до діалогу. Світлана Тихановська також додала, що поки білоруська опозиція не отримувала пропозицій від сусідніх країн виступити посередниками на переговорах щодо врегулювання ситуації у Білорусі. Про це політикиня заявила в інтерв’ю французькій радіостанції RTL, передає ONLINE.UA.

"Ми завжди говорили, що відкриті до діалогу. Ми хотіли б, щоб сусідні країни в першу чергу були посередниками в цих переговорах з владою. Було б чудово, якби президент Макрон міг запросити, наприклад, Путіна взяти участь і виступити, як посередник, на цих переговорах", - наголосила Світлана Тихановська.

На переконання опозиціонерки, президент Франції прекрасно усвідомлює, що відбувається в Білорусі. Це вона побачила на зустрічі з Еммануелем Макроном, яка відбулась 29 вересня у Литві.

Не можна не згадати про те, що нещодавно Світлана Тихановська знову шокувала міжнародну спільноту черговою гучною заявою про очільника Кремля Володимира Путіна, якого вона вважає мудрим керівником, і з яким, на її думку, народ Білорусі хоче дружити. Саме після цієї заяви вона вирішила звернутися за допомогою до президента Франції Еммануеля Макрона, щоб той вплинув на Путіна і закликав російського президента виступити посередником у врегулюванні політичної ситуації в Білорусі, жителі якої вже другий місяць домагаються відставки Олександра Лукашенка, який недавно оголосив себе президентом на таємній інавгурації.

"Макрон — один з найсильніших лідерів в Європі і в світі, тому він міг би бути, принаймні, одним з цих посередників. Може бути, він зможе вплинути на Путіна, щоб він брав участь в цьому посередництві", — заявила нещодавно Тихановська.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ангела Меркель підтвердила, що готова зустрітися з Тихановською, щоб зупинити Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?