Зеленський потішив українців гарними новинами щодо COVID-19
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський потішив українців гарними новинами щодо COVID-19

Зеленський потішив українців гарними новинами щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

Українська влада продовжує розвивати боротьбу проти коронавірусу COVID-19, стверджує президент Володимир Зеленський. наразі у країні досліджується ефективність одразу кількох різних препаратів для приборкання інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг президента 1 жовтня.

За його словами, клінічні дослідження проводяться стосовно чотирьох чи п'яти препаратів.

"Деякі речі ми робимо і в Україні — і профілактичні ліки, і нові ліки, які будуть застосовуватись. Зараз головний санітарний лікар (заявив), у нас 4 чи 5 уже на виході різних видів ліків, які проходять клінічні випробування і які будуть допомагати людям — чи профілактично від COVID, чи пом’якшувати сам процес проходження хвороби", - пояснив Зеленський.

Він додав, український уряд наразі також "тримає руку на пульсі" стосовно розробки у світі вакцини проти COVID-19. Київ планує узгодити контракт на постачання такого препарату одразу, як його запатентують після завершення всіх необхідних випробувань.

Нагадаємо, в Україні коронавірус за підсумками доби 30 вересня відзначився новим антирекордом. За попередній день кількість нових випадків сягнула понад 4 тисяч. Загальна кількість станом на 1 жовтня складає 213 028 діагнозів.

Карантин по всій Україні триває з середини березня, його пролонгували до кінця жовтня. Навіть місцеві вибори проходитимуть у таких складних умовах.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з поширенням коронавірусу COVID-19 Україною загострюється, президент Володимир Зеленський виступив з несподіваною заявою про відповідальність. Він стверджує, що показники другої хвилі спровокували політичні ігри на тлі місцевих виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?