Меджліс критикує бездіяльність Зеленського й вимагає врятувати українців в Сирії
Категорія
Україна
Дата публікації

Меджліс критикує бездіяльність Зеленського й вимагає врятувати українців в Сирії

Меджліс критикує бездіяльність Зеленського й вимагає врятувати українців в Сирії
Джерело:  interfax.com.ua

Український політик та очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров екстрено звернувся до команди президента країни Володимира Зеленського та публічно закликав її допомогти повернути на батьківщину 100 українських жінок і дітей з сирійського табору біженців Ель-Холл. За його словами, наразі для подальших кроків немає політичного рішення, і ніхто його не може ухвалити, окрім чинного українського лідера. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я просто не розумію ставлення Офісу президента України, я говорю відкрито. Я не хочу говорити банальні речі про те, що життя кожної людини безцінне. Я дуже аплодую, коли ми, як держава, робимо, все для того, щоб врятувати 5,7,10 людей... Але ще раз хочу сказати, коли люди опиняються в умовах, коли їх життю загрожує небезпека, ми повинні бути однаково зобов'язаними і відповідальними. Щодо біженців Сирії я такої відповідальності з боку Офісу президента абсолютно не бачу", - наголосив Рефат Чубаров.

За його словами, Меджліс робив все можливе, щоб повернути біженців з таких територій, як Сирія, "в режимі кабінетів", щоб не нашкодити людям, які звернулися до них за допомогою. Проте протягом останнього року ця робота значно сповільнилася, а згодом взагалі зупинилася, в той час, як Меджліс кримськотатарського народу щотижня отримує два-три звернення про допомогу. Політик звернув увагу на те, що станом на травень 2019 року був список з 72 осіб, з яких 43 - це були неповнолітні діти від народження до 17 років. Рефат Чубаров зазначає, що станом на сьогодні в Ель-Холі знаходяться більше 85 тис. людей.

"Я хотів би, щоб українська реальна влада, та, яка сьогодні править Україною, здійснює на основі Конституції, законів України всі повноваження, щоб вона і тут виконувала свої повноваження. Я ніяк не можу погодитися з тим, що коли ми рятуємо громадян, ми повинні їх ділити на сорти", - підкреслив очільник Меджлісу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда глави ОГП Ірини Венедіктової направила в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі повідомлення про погіршення ситуації в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?