В ЄС розкрили новий план дій щодо Лукашенка та Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС розкрили новий план дій щодо Лукашенка та Білорусі

В ЄС розкрили новий план дій щодо Лукашенка та Білорусі
Джерело:  online.ua

Французький президент Еммануель Макрон виступив з новою жорсткою заявою про ситуацію в Білорусі. Державний лідер вважає потрібним спонукати режим Олександра Лукашенка до згоди на посередництво ОБСЄ для вирішення суспільно-політичної кризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву французького політика у четвер, 1 жовтня.

Французький уряд планує добиватися санкцій під час саміту Євросоюзу, такі заходи повинні підштовхувати режим Лукашенка до "діалогу з опозицією".

"Ми будемо обговорювати ситуацію в Білорусі, я був в останні дні в країнах Балтії, зустрічався з представниками опозиції. Ми підтвердимо невизнання підсумків виборів президента Білорусії. Я підтримую введення адресних санкцій, щоб підштовхнути владу до діалогу за посередництва з ОБСЄ", - пояснив Макрон.

Він нагадав про переговори з російським колегою Володимиром Путіним, під час яких сторони торкнулися білоруської тематики. Лідер РФ нібито "поділяє заклик до діалогу та можливості посередництва ОБСЄ".

Нагадаємо, загально європейські санкції залишаються станом на початок жовтня все ще неузгодженими, оскільки для цього потрібен консенсус представників усіх країн. Брюссель вважає за потрібне вводити виключно персональні санкції проти оточення Лукашенка, щоб не нашкодити безпосередньо людям чи економіці країни.

У Білорусі тривають протестні акції та репресії проти опонентів режиму. Мільйони активістів висловилися проти фальсифікацій на виборах 9 серпня, які дозволили Лукашенко "перемогти".

Як повідомляв ONLINE.UA, лідерка Німеччини Ангела Меркель офіційно повідомила, що готова в найближчому майбутньому зустрітися з головною суперницею Олександра Лукашенка та очільницею білоруської опозиції Світланою Тихановською. Про це політикиня повідомила під час промови в Бундестазі. У своєму виступі канцлерка ФРН зізналася, що захоплюється жінками, які беруть участь у протестах в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?