Навальний зважився на потужний удар у відповідь проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Навальний зважився на потужний удар у відповідь проти Путіна

Навальний зважився на потужний удар у відповідь проти Путіна
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний, якого нещодавно виписали з берлінської клініки після отруєння бойовою отрутою "Новачок", вирішив подати до суду на спікера Кремля Дмитра Пєскова. У політика, впевненого в тому, що за його отруєнням стоїть особисто президент РФ Володимир Путін, увірвався терпець через постійні брехливізвинувачення на свою адресу з боку команди російського лідера. Після того, як Пєсков звинуватив Навального в роботі на американське ЦРУ, опозиціонер вирішив поставити Кремль на місце - він має намір через суд довести абсурдність цих голослівних звинувачень. Про те, що Навальний зважився на удар у відповідь проти Путіна, повідомляється в блозі російського опозиціонера, передає ONLINE.UA.

"Ви знаєте, що я вкрай рідко подаю в суд на пропагандистів, хоч вони і брешуть про мене цілими днями. Просто не хочу витрачати час. Однак тут пряме твердження від держчиновника. Тому, по-перше, я подаю до суду на Пєскова. А по-друге, вимагаю опублікувати докази і факти, що вказують на роботу з фахівцями ЦРУ. Прямо по телевізору покажіть, в прайм-тайм. Дозволяю ", - звернувся до Кремля Навальний.

Нагадаємо, напередодні німецьке видання Der Spiegel опублікувало інтерв'ю з російським опозиціонером, в якому Навальний заявив, що за його отруєнням стоїть особисто президент Володимир Путін, і у нього немає інших версій події. Після цього Пєсков знову почав виправдовувати Путіна і звинуватив Навального в співпраці з ЦРУ.

"Дійсно, є інформація, що ці інструктори працюють з ним в ці дні. Просочується якась інформація в інтернет і в Німеччині, і у нас. Інструкції, які отримує пацієнт, очевидні. Такі лінії поведінки ми бачили не раз", - відповів Пєсков на звинувачення Навального на адресу Путіна, підкресливши, що такі слова вважає безпідставними, неприпустимими, образливими і неприйнятними.

Як відомо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня. 23 вересня Навального виписали з німецької клініки, однак лікарі попередили про окремі наслідки отруєння, про яких можна буде судити пізніше.

Важливо додати, що влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Наявність бойової отрути в організмі Навального також підтвердили незалежні лабораторії Швеції і Франції. Аналізи Навального зараз також перевіряють в лабораторіях Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). У німецькому уряді закликали Кремль в найкоротші терміни відповісти на всі питання щодо отруєння Навального і довести свою невинність в замаху на вбивство опозиціонера, інакше підуть жорсткі санкції.

Москва заперечує свою причетність до замаху на вбивство Навального. У Кремлі постійно поширюють нові теорії про замах на опозиціонера. Нові домисли поширює і сам Путін, який вважає, що Навального отруїли не в Росії, а в Німеччині.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель особисто відвідувала Навального в берлінській клініці. Експерти счітаеют, що це серйозний сигнал Кремлю, що канцлер ФРН доб'ється правди і знайде винних в цьому жахливому злочині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?